Πουλάνε ανθρωπισμό με τις περιουσίες των άλλων

Πουλάνε ανθρωπισμό με τις περιουσίες των άλλων

Του Σάκη Μουμτζή

Η κυβέρνηση έπραξε για μιαν ακόμα φορά το αυτονόητο. Εφάρμοσε τον νόμο, καθώς οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων κατειλημμένων κτηρίων είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, για τις οποίες πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους.

Οι δε δυστυχισμένοι πρόσφυγες που ζούσαν μέσα σε άθλιες συνθήκες, κανονικά θα έπρεπε να φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές που θα έπρεπε να υπάρχουν, καθώς η ΕΕ χρηματοδοτεί την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ.

Ένα μεγάλο θέμα, που ελπίζω να απασχολήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι πού πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια. Ας αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες για εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που διαχειρίσθηκαν αυτά τα κεφάλαια.

Το ζήτημα πέρα από την ανθρωπιστική του διάσταση έχει και την πολιτική του διάσταση.

Οι «φιλεύσπλαχνοι» αριστεροί καλούσαν τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους να έρθουν στην πατρίδα μας και στην συνέχεια τους πετούσαν σαν σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας ή τους στοίβαζαν σε χώρους «φιλοξενίας» όπως της Μόριας.

Και από κοντά οι κάθε λογής αλληλέγγυοι που πουλούσαν «ανθρωπισμό» πάνω σε ξένες περιουσίες.

Είναι γνωστό πως οι Αριστεροί κάνουν τις δουλειές τους με τα λεφτά των άλλων. Τι πιο λογικό, μια συλλογικότητα να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και να νοικιάσει ή και να αγοράσει το ακίνητο ενός ιδιώτη. Και τότε ας στεγάσουν εκεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εξασφαλίζοντας συγχρόνως ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής.

Χθες η Αστυνομία προχώρησε σε μια πράξη ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Γιατί η εκκένωση αυτών των τεσσάρων κτηρίων ήταν μια ανθρωπιστική πράξη.

Οι 150 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων νεαρές μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους, θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένους χώρους, όπου θα τύχουν κάθε είδους φροντίδας.

Οι δε λαθρομετανάστες θα απελαθούν.

Η επιχείρηση αυτή της Αστυνομίας προκάλεσε τις αντιδράσεις των γνωστών «πονόψυχων» της Αριστεράς και όχι μόνον.

Βλέπετε, η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου είναι ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Και κάποιες/οι το ασκούν πολύ καλά, εδώ και πολύ καιρό.

Είναι γεγονός πως η χθεσινή επιχείρηση στα τέσσερα κτήρια, εκτός από την ανθρωπιστική διάσταση που περιέγραψα, είχε και μια πολιτική διάσταση. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση μέσα στην καρδιά των Εξαρχείων και «έσπασε» μια διαδεδομένη πρακτική των μπαχαλάκηδων.

Η κατάληψη ξένων ιδιοκτησιών.

Είναι προφανές πως για να έχει αξία η όλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, θα πρέπει τα εκκενωθέντα κτήρια να μην επιτραπεί να επανακαταληφθούν, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Είμαι σίγουρος πως ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός έχει και την πολιτική βούληση και την τεχνογνωσία για να το επιτύχει.

Οι δε ψυχοπονιάρηδες αριστερούληδες ας βάλουν το χέρι στην δική τους τσέπη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Ο ανθρωπισμός με τις περιουσίες των άλλων, τέλειωσε.