Πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Των βουλευτών, των στελεχών, των υποστηρικτών και των τρoλς του διαδικτύου. Είναι βέβαιο πως κάτι τους ενοχλεί. Το ερώτημα όμως μετά και την νέα σε βάρος της επίθεση με αφορμή μια συνέντευξή της στους Financial Times και τις αναρτήσεις των συνήθως υπόπτων όπως ο Παύλος Πολάκης είναι πως πρέπει να είναι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια γυναίκα.

Πετυχημένη επαγγελματίας και στη συνέχεια πετυχημένη επιχειρηματίας. Πρόσωπο που ασχολείται πλέον με το χώρο της μόδας έδωσε μια συνέντευξη στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα και τοποθετήθηκε επί θεμάτων που αφορούν σε μια εκ των μεγαλύτερων βιομηχανιών κάνοντας αναφορές και σε διάφορα άλλα θέματα.

Και όμως ενόχλησε, με κορυφαίο του… χορού των σχολίων τον Παύλο Πολάκη, τον πλέον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που στον τελευταίο ανασχηματισμό τον αναγόρευσε σε «διώκτη σκανδάλων». Εκ τότε έχει μετατρέπει το διαδίκτυο σε σημείο αναφοράς καταγγελιών κυρίως όμως προσωπικών αναφορών κατά των πολιτικών αντιπάλων. Αυτή τη φορά – δεν είναι η πρώτη – επιτέθηκε στην Μαρέβα Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η συνέντευξη ήταν… προκλητική εν μέσω πανδημίας και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παραγνωρίζοντας το γνωστό ύφος των αναφορών του βουλευτή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και των χαρακτηρισμών, η στοχοποίηση αυτή σε συνδυασμό με τις επιθέσεις που έγιναν και από μέσα ενημέρωσης, φίλα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιβεβαιώνουν πως η σύζυγος του Πρωθυπουργού ενοχλεί, απλά επειδή υπάρχει.

Διαφορετικά θα πρέπει να εξηγηθεί αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί μια γυναίκα να ασχολείται με την μόδα, να διαθέτει αξεσουάρ, να δηλώνει ποιος σχεδιαστής της αρέσει. Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή η βιομηχανία είναι παγκόσμια και εκατομμύρια γυναίκες την παρακολουθούν ναι. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως μάλλον όχι.

Εκτός και αν το όχι αφορά μόνο στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν αυτό που ενοχλεί ότι εκτός από πετυχημένη στο χώρο της έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αναδεικνύει και το προϊόν στο οποίο αναφέρεται.

Για το τμήμα ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ κάθε αναφορά σε στέλεχος του κόμματος αποτελεί σεξιστική επίθεση. Όταν όμως στο στόχαστρο βρίσκονται οι… αντίπαλοι επικρατεί σιγή ιχθύος...