Πώς αντέχει η Μενδώνη;

Ειλικρινά σας το γράφω ότι με κατατρύχει αυτό το ερώτημα. Πώς διάβολο αντέχει αυτή η γυναίκα και δεν τα βροντάει; Να βγαίνει ο κάθε αλητάμπουρας και ο κάθε ανερυθρίαστος, να της λέει ότι καλύπτει παιδεραστές; Να το ακούει από τον ίδιον τον Τσίπρα και από τον εκπρόσωπο του Ηλιόπουλο; Ειλικρινά σας το γράφω, αν ήμουν εγώ στην θέση της, θα έδινα μια μούντζα προς τα πίσω και θα την έκανα από το υπουργείο δίχως δεύτερη σκέψη. 

Θα μου πείτε, αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν. Να απηυδήσει, να τα βροντήξει κάτω και μετά να πούνε ότι «το φευγιό της αποδεικνύει την ενοχή της». Ο αιώνιος ανθρωποφάγος ΣΥΡΙΖΑ που αγαπήσαμε. Αμ ο άλλος, ο περίφημος  καλλιτεχνικός μας κόσμος, τι σας λέει; Τόσες εκατοντάδες άνθρωποι που σήμερα φωνάζουν και σηκώνουν πανό στις παραστάσεις για την απελευθέρωση του εγκληματία, δίπλα στον Λιγνάδη δούλευαν, αλλά κανένας τους δεν ήξερε τίποτα για το ποιόν του. Έπρεπε να το ξέρει μόνο η Μενδώνη όταν τον διόρισε, σωστά;

Που όταν τον διόρισε, δεν υπήρξε κανένας από τους σημερινούς φωνασκούντες να της πει «τι κάνεις κυρία μου; Κι αφού ο παιδεραστής αποκαλύφθηκε και πήγε στο δικαστήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον νόμο που τον έβγαλε από την φυλακή αλλά η Μενδώνη φταίει που σήμερα δεν είναι πίσω απ’ τα κάγκελα. Άντε βγάλε άκρη μ’ αυτό το μείγμα εθελοτυφλίας, φανατισμού και κομματικής εργαλειοποίησης.

Αλλά ειλικρινά, εγώ επιμένω επί προσωπικού και μάλιστα δίχως καν να την γνωρίζω την γυναίκα. Μια φορά στο τηλέφωνο έχουμε μιλήσει. Άλλο είναι να σου λένε ότι ακολουθείς λάθος πολιτική στο υπουργείο που ανέλαβες κι άλλο να σου λένε ότι απλώνεις τις φτερούγες σου για να προστατέψεις παιδεραστές. Δεν αντέχεται αυτό, κανένας δεν μπορεί να το ανεχτεί. Και μάλιστα να σου το λένε επισήμως, θεσμικά. Σε κάνει να τρελαίνεσαι. Είναι ένα κόστος που δεν αναπληρώνεται εντός σου και γύρω σου, με τίποτα. 

Ζούμε σε καιρούς που έχουν χάσει κάθε έρμα. Απροκάλυπτους, κυνικούς, δολοφονικούς. Ποιος σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος θα αποτολμήσει να μπει στην πολιτική, κάτω από τέτοιους όρους; Απορώ.