Ποιους και γιατί ενόχλησε η ομιλία του Α.Σαμαρά

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 00:02
-A +A

Του Σάκη Μουμτζή

Ο Α.Σαμαράς διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Είναι λογικό κάθε ομιλία του να θεωρείται μια πολιτική παρέμβαση. Και αυτό είναι.

Την Κυριακή μίλησε στην Καβάλα. Στην Μακεδονία. Και τα όσα είπε ενόχλησαν πολλούς. Αναμενόμενο. Αλλά ας δούμε αρχικά ποιοι ενοχλήθηκαν και θα αντιληφθούμε μετά και το γιατί ενοχλήθηκαν.

Πρώτα-πρώτα ενοχλήθηκε το κομμάτι εκείνο της συντηρητικής παράταξης που αποτελεί την εμφανή πλέον συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όλοι αυτοί που αγωνίζονται να μην κερδίσει αυτοδύναμα τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, γιατί τότε και οι ίδιοι θα καταλάβουν την θέση που τους αξίζει. Θα πάνε στον απόπατο της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας. Εχουν επενδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ το μέλλον τους, το οποίο βλέπουν να σκοτεινιάζει επικίνδυνα.

Ενοχλήθηκε, όπως ήταν φυσικό και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε από τα πρωτοσέλιδα των προσκείμενων εφημερίδων. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να ακούνε το όνομα Σαμαράς και να τρέχουν. Είναι ο μόνος πολιτικός που ποτέ δεν νομιμοποίησε με την χειραψία του την πολιτική τους παρουσία και είναι ο πρωθυπουργός που έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, δηλαδή εκεί όπου μας οδηγούν για μια ακόμα φορά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αλλά γιατί ενοχλήθηκαν όλοι αυτοί; Τι είπε ο τέως πρωθυπουργός στην Καβάλα;

Πρώτα-πρώτα με την ομιλία του έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία βαδίζει ενωμένη με τον Κ.Μητσοτάκη προς την νίκη. Η μόνη ελπίδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των εταίρων τους είναι η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό επεδίωξαν με το Σκοπιανό, αλλά έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν στον Μητσοτάκη. Τώρα ο Α.Σαμαράς με τη ομιλία του βάζει ταφόπλακα στους σχεδιασμούς τους, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες και ο Κώστας Καραμανλής. Ονειρο ήταν και πάει, για τους Παπαγγελόπουλους και τους λοιπούς –όπουλους.

Μετά ο Α.Σαμαράς ανέδειξε όλη την υποκρισία και τον κυνισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πάνω στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Αυτοί που ωρυόταν για την Αμυγδαλέζα, έχουν πεταμένες 9.000 ψυχές στην Μόρια και μετανάστες στα πάρκα της Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η πολιτική Σαμαρά και με τον φράκτη του Έβρου δικαιώθηκε απόλυτα. Και πονά.

Ο Α.Σαμαράς στην Καβάλα έπραξε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε το έργο του που ήταν και έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρέλαβε χάος, παρέδωσε κράτος. Αναφέρθηκε διεξοδικά με στοιχεία που αποδεικνύουν, όχι μόνον την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά κυρίως την δουλικότητα τους απέναντι στους δανειστές για να κερδίσουν την παραμονή τους στην εξουσία. Ο ομιλία του Α.Σαμαρά στην Καβάλα είναι συγχρόνως και μια ιστορική μαρτυρία, καθώς οι ιστορικοί που θα ασχοληθούν με αυτήν την περίοδο θα μάθουν τι ζήτησαν οι δανειστές από τον τέως πρωθυπουργό και τι απάντηση πήραν. Οι επόμενες γενιές θα κάνουν τις συγκρίσεις τους.

Αλλά αυτό που πόνεσε πιο πολύ τους κυβερνώντες και τα φερέφωνα τους, ήταν η αναφορά του Α.Σαμαρά στον πατριωτισμό και στο Σκοπιανό ζήτημα. Ανέδειξε με την ομιλία του πως τα ιδεολογήματα της Αριστεράς δεν συνάδουν με την έννοια του πατριωτισμού, με την αγάπη προς την πατρίδα. Όλα αυτά συμπυκνώθηκαν σε μια φράση: « ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία».

Ο Α.Σαμαράς με την ομιλία του και την γενικότερη παρουσία του συμβολίζει πλέον την Ελλάδα που μπόρεσε και σηκώθηκε, την Ελλάδα που δεν υπέκυψε στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, την Ελλάδα υπερασπίστηκε τα σύνορα της, την Ελλάδα που μπορεί να ξανακτίσει ο Κ.Μητσοτάκης και να την πάει ακόμα ψηλότερα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα