Πάρτυ χρημάτων σε Δημόσιους Υπάλληλους!

Πάρτυ χρημάτων σε Δημόσιους Υπάλληλους!

Πέφτουν τα λεφτά σαν το χαλάζι και όποιος δεν δουλεύει στο δημόσιο αναστενάζει. Ό ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί μοιράζουν μπόνους, επιδόματα και αναδρομικά στους υπαλλήλους, με κάθε νομικό πάτημα, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας βυθίζεται μισθολογικά και η ανεργία του ξεπερνάει το 1.000.000 ανθρώπους. Παραμονές Χριστουγέννων! Το νέο παλιό είναι εδώ.

Τελευταίο κρούσμα απλοχεριάς με τα λεφτά όσων ιδιωτικών υπαλλήλων πληρώνονται 500 ευρώ το μήνα και φορολογούνται κι όλας, ήταν το χτεσινό με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η οποία κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία 55 υπάλληλοι του υπουργείου της, που έχουν μεταταγεί ή αποσπαστεί εκεί, παίρνουν την περίφημη προσωπική διαφορά, ύψους 108.000 ευρώ! Υπολογισμένη κι όλας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η κ Κουντουρά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να πατάει επάνω στις «διευθετήσεις», που έκαναν τα υπουργεία Οικονομικών των κυρίων Τσακαλώτου και Δραγασάκη της ισονομίας και ισοπολιτείας και της ίσης μοιρασιάς του πλούτου! Οι οποίοι αύξησαν επιλεκτικά με μια προχριστουγενιάτικη χειρονομία τις αποδοχές υπαλλήλων των υπουργείων τους κατά 500 ευρώ το μήνα. Και δεν αρκέστηκαν σ αυτό.

Προκειμένου να μην αντιδράσουν οι συναφείς συμπαθείς κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, αύξησαν κατά 500 ευρώ το μήνα και τις αποδοχές περίπου 3.000 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας (Δραγασάκης), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αγνώστου ύψους εκ. ευρώ!

Παρένθεση: Τι σόϊ ανεξάρτητες Αρχές είναι η ΕΛΣΤΑΤ και η … Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όταν μπουκώνονται με κρατικό χρήμα είναι ένα ερώτημα. Κλείνει η παρένθεση.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, το υπουργείο Εξωτερικών του κ Τσίπρα πλέον, αποφάσισε να δώσει εφ άπαξ αναδρομικά στους διπλωματικούς υπαλλήλους του, στο υπόλοιπο προσωπικό και στους συνταξιούχους του, ύψους κοντά 9 εκ. ευρώ!

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να πληρωθούν αναδρομικά και οι εκπαιδευτικοί των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών! Προφανώς για να μη μείνουν παραπονεμένοι που τα ευγενή επαγγέλματα του δημόσιου τομέα (λέγε με «ειδικά μισθολόγια») θα εισπράξουν αναδρομικά μέχρι 23.000 έκαστος για τις περικοπές από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το τέλος του 2016!

Και για να ξέρει ο αναγνώστης ποια είναι τα ειδικά μισθολόγια, που οι αποδοχές τους, σε αντίθεση με των άλλων, πληβείων, μη ειδικών υπαλλήλων δεν επιτρέπει ο νόμος να είναι «αναξιοπρεπείς» (!), τα καταγράφουμε:

Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, γιατροί του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές διδάκτορες και υπάλληλοι (!) και δικαστικοί. Αν εξαιρέσουμε τους Πυροσβέστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους και τους γιατρούς του ΕΣΥ που εμπαίζονται με το καθεστώς των εφημεριών και με τα ωράρια που δεν έχουν, είναι ακατανόητη η σκανδαλώδης ειδική μεταχείριση που επιφυλάσσει ο νόμος όλων των υπολοίπων έναντι όλων των άλλων υπαλλήλων του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται για καθαρά παλαιοκομματικής κοπής πρόνοιες με τις οποίες δωροδοκούσαν και καλόπιαναν οι κυβερνήσεις κρίσιμους κλάδους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους τη σταθερότητα του κοινοβουλευτισμού, τις εποχές που ο κοινοβουλευτισμός απειλείτο διαρκώς από πραξικοπήματα στρατιωτικών σε συνεργασία με επίορκους δικαστές.

Στη σωρεία αυτών προστέθηκαν για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους οι υπόλοιποι κλάδοι, χαϊδεύοντας οι πολιτικοί συντεχνίες πριν και κατά τις εποχές «Τσοβόλα δώστα όλα».

Αλλά, η παροχολογία δεν σταματάει εδώ. Μετακλητοί και παρακοιμώμενοι σε βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, αντιδημάρχους και λοιπούς αξιωματούχους, πήραν ήδη αυξήσεις (!) στη ζούλα, ενώ τρέχει κανονικά και το γαϊτανάκι των επιδομάτων σαν εκείνα τα «επιδόματα μη επιδόματος», που είχαν σκαρφιστεί οι κυβερνήσεις του '80.

Πάνω σε όλο αυτό το χορό των εκατομμυρίων παροχών κυριολεκτικής κοινωνικής ανισότητας, όπου οι πολίτες χωρίζονται σε προνομιούχους του δημόσιου και σε αποπαίδια του ιδιωτικού τομέα, ήρθε χτες ο υπουργός Άμυνας της χώρας να προαναγγείλει το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδων!

Και δεν ντράπηκε να καλέσει γι αυτό «όλους τους Έλληνες πολίτες από το υστέρημά τους», λέγοντας βαρύγδουπα, ότι πρώτος θα καταθέσει το μισθό του! Λες και ξέρει ο Καμένος τι θα πει υστέρημα!

Δε φτάνει που έχουν ξεζουμίσει το λαό στους φόρους για να κάνουν τη ρουσφετολογική πελατειακή τους πολιτική, δε φτάνει που μοιράζουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια σε δουλειές ημετέρων, δε φτάνει που μπουκώνουν με δώρα τους υπαλλήλους τους με τα λεφτά που έχουν παραγάγει όλοι αυτοί που μένουν απ' έξω από το πάρτυ, έχουν το θράσος να ζητάνε να πληρώσουν τα υποζύγια όσα ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η κυβέρνηση να δώσει για τα δημόσια έργα και τη θωράκιση της άμυνας της χώρας.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός της καλά θα κάνουν να εξοικονομήσουν τα κονδύλια για τα έργα και τους εξοπλισμούς προτού αναλωθούν σε ένα κρεσέντο ρουσφετολογικών και ψηφοθηρικών παροχών με μοναδικό σκοπό να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Ας κόψουν τον απαυτό τους να μη σκορπάνε τα λεφτά των φόρων στα κοστοβόρα υπουργεία τους και στα κοστοβόρα πολιτικά πελατάκια τους.


Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης