Ο Νίκος Βούτσης και το νταούλι του

Του Θανάση Χειμωνά

Στην αρχή νόμιζα πως ήταν τρολιά. «Δεν γίνονται αυτά» σκέφτηκα. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρος πρόεδρος της Βουλής να κάνει ομιλία σε κουτούκι με δέκα ευρώ είσοδο και «πλήρες γεύμα χωρίς ποτό» αλλά και ζωντανή μουσική όπως χαρακτηριστικά έγραφε η καλαίσθητη αφίσα.

Μετά τσέκαρα το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως ισχύει. Η όμορφη αυτή πολιτικογαστριμαργική βραδιά έλαβε χώρο σε κέντρο της Κατερίνης το Σάββατο που μας πέρασε. Δυστυχώς, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχω κατορθώσει να βρω feedback για το πώς πήγε. Άραγε ο –συμπαθέστατος σε μένα- Βούτσης πήρε το μικρόφωνο για να τραγουδήσει κάνα αντάρτικο; Ή μήπως χόρεψε το «Αυτός ο άνθρωπος, αυτός» της Ρίτας για να τιμήσει τον πνευματικό πατέρα (όπως τουλάχιστον τον θεωρεί ο ίδιος) του Αλέξη Τσίπρα;

Πρόκειται φυσικά για μια εξαιρετική ιδέα! Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς φωτογραφίες από συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος όπου η έκφραση «τρεις κι ο κούκος» αποτελεί πράξη γενναιοδωρίας. Τώρα όμως θα έχει μουσικούλα και φαγάκι. Μπορεί να παίξει και κάνα μουσικοχορευτικό σόου με δωδεκαμελές μπαλέτο και χορό της κοιλίας. Μιλάμε πραγματικά για «Πολιτική με επίκεντρο τον άθρωπα». Ακούς ένα Βούτση και μετά ξεχύνεσαι στα κ@λόμπαρα της Εθνικής Οδού. Προτείνω μάλιστα και κάτι καινοτόμο: Οι συγκεντρώσεις αυτές να μεταδίδονται live από την ΕΡΤ, απέναντι από το «Στην υγειά μας βρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου! Μια εξαίσια ευκαιρία να ανεβάσει λίγο τα ποσοστά του ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας αλλά και να ξεσκάσουν και οι στρατιές εκείνων των υπαλλήλων του που βαράνε μύγες σπίτια τους (κάποια νεοφιλελέ καθάρματα τους αποκαλούν «αργόμισθους») αφήνοντας τους συμβασιούχους να απολαύσουν την χαρά της εργασίας.

Έχω βέβαια τις ενστάσεις μου. Καταρχήν γιατί δεν περιλαμβάνεται και το ποτό στην τιμή; Πιστεύετε πως είναι δυνατό να ακούς ξεροσφύρι για ώρες τις θεωρίες για την παγκόσμια επανάσταση που έχει ξεκινήσει ο Τσίπρας;  Βάλε ρε φίλε ένα κατρούτσο ρετσίνα, ένα τσιπουράκι άνευ. Έτσι κι αλλιώς στις επόμενες εκλογές (όποτε αυτές γίνουν) δύσκολα θα πάει κάποιος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έχει γίνει «λιώμα», «ντίρλα», «κόκαλο».

Επίσης, διαφωνώ με την επιλογή του στελέχους. Καλός ο Βούτσης αλλά χαμηλών τόνων βρε παιδί μου. Θα βαρύνουν οι θαμώνες από τα κοντοσούβλια και της γαρδούμπες και θα κοιμηθούν. Εδώ χρειάζεται ο γίγαντας Πολάκης φίλοι μου! Μόνο ο πληθωρικός υφυπουργός υγείας θα μπορέσει να ξεσηκώσει τους συριζαίους οπαδούς με τα «κόπι πάστε» του, τις κατάρες του προς του δημοσιοκάφρους αλλά και την εξιστόρηση της, θρυλικής πλέον, χειρουργικής επέμβασης αιμορροΐδων στην Σαντορίνη.

Στην Κατερίνη έγινε η αρχή, σύντροφοι! Η προεκλογική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για νταούλια έχει αρχίσει να υλοποιείται!