Ο μόνος που δεν μπήκε στον ανασχηματισμό ήταν ο Γιώργος ο Καφφές

Του Αντώνη Πανούτσου

Το ματς πλησιάζει στις καθυστερήσεις. Είσαι κόουτς και στα τρία χρόνια που τους προπονείς τους έχεις δει να χάνουν από ανθρώπους και στοιχεία. Από την Μέρκελ και το ΔΝΤ μέχρι από πλημμύρες, πυρκαγιές και πετρελαιοκηλίδες. Το ξέρεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Ξέρεις ότι το ματς δεν κερδίζεται αλλά τουλάχιστον να μην ξεφτιλιστείς. Από πίσω σου έχεις τους 53 άπιστους οπαδούς να φωνάζουν «Μην κοιμάσαι ρε. Κάνε κάτι. Βάλε μεγάλους αριστερούς παίκτες να ξαναδώσουν στην ομάδα την ιδεολογία της». Και γυρνάς στον πάγκο για αλλαγές και δεν βλέπεις κανέναν. Τι κάνεις; Σηκώνεσαι από τον πάγκο και φεύγεις όπως ο Μπάγεβιτς στο ματς με τον Θρασύβουλο ή το παλεύεις; Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το δεύτερο. Με μια μυθική ομάδα που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Πιθανόν με τη βοήθεια του πολύπειρου γυμναστή κυβερνήσεων Δραγασάκη και του ακάματου βοηθού προπονητή Αλέξ Φλομπέρ. «Κάποιον παιδιά πρέπει να βγάλουμε και κάποιον να βάλουμε. Ποιον λέτε;». «Φρου». «Τον Φρούσο;». «Sorry αρχηγέ ξέχασα να βγάλω από το στόμα το καλαμάκι του φραπέ. Τον Κοντονή ήθελα να πω». «Μια χαρά αλλαγή. Αν ακούγεται αλλά κάποιος λόγος;». «Πολλοί και κανένας. Εκτός ότι ακούγεται ότι δεν θα πήγαινε καλά με τον Μίμη τον Παπαγγελόπουλο, έλεγε ότι θα πάρει το Εσωτερικών ή θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης». «Σήκωσε την ταμπέλα με τον αριθμό του και κάνε τον αλλαγή». «Και ποιον ρίχνουμε να παίξει;». «Βάλε τον Μιχάλη τον Καλογήρου». «Αυτός δεν είχε παίξει στο ματς με τις τηλεοπτικές άδειες και είχε γράψει το νομοσχέδιο;». «Άμα αρχίσουμε να τα ψειρίζουμε δεν θα βρούμε ούτε έναν. Βάλε τον και πες του Κοντονή να έρθει στον πάγκο. Ακόμα καλύτερα να πάει κατ' ευθείαν στα αποδυτήρια».

«Κανέναν άλλον; «Την Κονιόρδου». «Γιατί παίζει;». «Ναi. Στο Πολιτισμού». «Καλά κάνε την αλλαγή με την Μυρσίνη την Ζορμπά. Αμφιβάλω αν θα το πάρει είδηση». «Κάποιος άλλος;». «Κόουτς δεν βλέπεις τον πάγκο; Τον Πέτρο Κωνσταντινέα και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη έχουμε. Ποιον να βάλουμε;». «Άρχισε τότε να τους αλλάζεις θέσεις».

«Τον Αφρικανό άσσο Τέρεν Σκουίκ τον κρατάμε εκεί που είναι. Από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τους Αμερικάνους ή τον Κοτζιά εμάς μας περισσεύει. Τον Κοτζιά και τον Καμμένο δεν τους ακουμπάμε. Κάνουν τζιζ. Τον δαιμόνιο βρετανό άσσο Γιουκλίντ επίσης. Αν θέλουν οι Ευρωπαίοι ας τον κάνουν αυτοί αλλαγή. Άσε που θα αρχίσουν οι 53 να πετάνε καρέκλες. Την Γεροβασίλη και την Παπακώστα ρίχτε τις στο Προστασίας του Πολίτη. Τώρα. Τόσκας θα λένε και θα κλαίνε». «Τον Φώτη τον Κουβέλη τι να τον κάνουμε;». «Φλοκάτη. Πλάκα μου κάνετε και ρωτάτε; Κάντε τον ό,τι θέλετε». «Να τον βάλουμε στο Εμπορικής Ναυτιλίας αντί για τον Κουρουμπλή;». «Τώρα θα συνεχίσουμε να ασχολιόμαστε με τον Φώτη;». «Όχι». «Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο σοβαρό. Την Νοτοπούλου πού λέτε να την βάλουμε;». «Στο Μακεδονίας – Θράκης» «Και την Ξενογιαννακοπούλου;». «Να την βάλουμε στο Εμπορικής Ναυτιλίας και να βγάλουμε τον Φώτη για να κάνουμε πλάκα;». «Παιδιά να τελειώνουμε. Βάλτε την στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που ποτέ δεν έχω καταλάβει τι κάνει. Βάλτε και κάτι ψιλά που έχουνε μείνει να παίξουνε για να μην μουρμουράνε, κρατήστε και τους υπόλοιπους παλιούς στις θέσεις τους και έτσι συνεχίζουμε μέχρι τις εκλογές. Και τι λες να πούμε Φλομπέρ γιατί κάναμε τον ανασχηματισμό;». «Πρόεδρε εγώ αεκτζής είμαι αλλά θα σου πω μια ιστορία της Πανάθας. Το 1992 ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την Γιουβέντους. Ο Όσιμ που ήταν προπονητής είχε βάλει να παίξει τον Γιώργο Καφφέ για να δείξει στον κόσμο ότι με αυτούς τον έχει αφήσει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης». «Εννοείς να βάλουμε και την Αυλωνίτου;». «Μην το χοντρύνουμε τόσο πολύ πρόεδρε. Βάλε αυτούς που είπες, πάμε όπως είμαστε μέχρι τις εκλογές και με το που χάσουμε τα ρίχνουμε στην δεξιά και την διαιτησία».