Ο Κουκουεδισμός θα δείξει τον τρόπο

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα σημαντικό κομμάτι του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν θα χωνέψουν ποτέ ότι ένας από τους βασικούς λόγους που οι μετριοπαθείς φιλελεύθεροι τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ανοχή αν όχι η αποδοχή από μέρους τους της πολιτικής βίας, ειδικά αυτής που ενδημεί στα Πανεπιστήμια.

Δεν είναι μόνο τα περιστατικά χουλιγκανισμού που πληροφορούμαστε διαρκώς. Είναι ότι κάθε Κυριακή όταν ανοίγουμε τις κυριακάτικες εφημερίδες διαβάζουμε άρθρα πανεπιστημιακών που δεν εκλογικεύουν απλώς αλλά λειτουργούν ως κανονικοί απολογητές της πολιτικής βίας.

Έχουμε αηδιάσει.

Σωστά λοιπόν η κυβέρνηση και ειδικά στην παρούσα συγκυρία επιλέγει να δηλώσει την απόφασή της να προχωρήσει με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία έστω και επιδεικτικά. Πράττει άριστα. Οι αντιδράσεις κύκλων της Αριστεράς αλλά και βουλευτών stand-up comedians όπως ο κ.Κλέων Γρηγοριάδης «τρέχουν» την καλύτερη επικοινωνιακή καμπάνια υπέρ της ανάγκης ίδρυσης της Αστυνομίας. 

Οι Έλληνες έχουμε πλέον βαρεθεί και θέλουμε να δούμε την Πολιτεία αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα να αναλαμβάνουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους.

Χρειάζεται βέβαια προσοχή. Κυρίως από την πλευρά της Αστυνομίας. Δεν πρέπει να συμβούν περιστατικά που δεν θα διορθώνονται. Κανείς δεν πρέπει καν να τραυματιστεί. Η Αστυνομία πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση με μεγάλη αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη γιατί υπέρμετρη δηλαδή παράνομη χρήση βίας απλώς δεν θα γίνει ανεκτή από τους δημοκρατικούς πολίτες.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του ΚΚΕ έχουν να διδάξουν πολλά την κυβέρνηση στη διαχείριση της συγκεκριμένης δύσκολης πρόκλησης. Χρειάζεται προσοχή και Κουκουεδίστικη προσέγγιση που θέλει κάθε ενέργεια να γίνεται μόνο για την εξέδρα, για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα προκειμένου να κερδηθούν εύκολα οι εντυπώσεις.

Κανείς δεν θα τα έχει με τους φοιτητές που διαμαρτύρονται. Εξάλλου αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά. Οι φοιτητές δεν είναι οι αντίπαλοι. Οι ιδεοληπτικοί κατά φαντασίας αριστεροί και προοδευτικοί είναι το πρόβλημα και πρέπει να καταδειχτούν στην κοινωνία ως τέτοιοι  ώστε κι αυτή να στηρίξει την ανάγκη ύπαρξης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάτι θα έχει ακούσει από όλα αυτά.