Ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση παρά το "deal" για τα F16...

Ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση παρά το "deal" για τα F16...

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Το μεγάλο όπλο του Πάνου Καμμένου είναι η σταθερότητα του οπαδού του. Αυτού που στέκεται βράχος ακλόνητος στις πεποιθήσεις του και συνεχίζει να απολαμβάνει τις ιστορίες με τους Εβραίους, τους ανάλγητους τραπεζίτες, τη μασονία και τα ξένα συμφέροντα που θέλουν πάντα να αφανίσουν τη χώρα. Και παραμένει πιστός σε όποιον «ήρωα» αναλαμβάνει εξωθεσμική δράση για να τα βάλει με τους αδίστακτους του κεφαλαίου. Είτε λέγεται Τσίπρας είτε Καμμένος είτε Απόστολος Γκλέτσος, Λούκυ Λουκ και Μικρός Σερίφης...

Τα δείγματα ταύτισης του ΥΕΘΑ με τα λογικά άλματα του μέσου οπαδού του τα παρακολουθούμε εδώ και μήνες, μέσα από τις σχιζοφρενικές του παλινδρομήσεις όπως «δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Και αυτό γίνεται με δύο τρόπους είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ». Αρχής γενομένης από την άποψη που θα τη ζήλευε και ο Ιονέσκο: «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια...Η συμφωνία είναι κακή, δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω...εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση».

Είναι βεβαίως άξιον απορίας πώς καταφέρνει να επιβιώνει ασκούμενος σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορους στίβους μάχης με τα ίδια όπλα και τις ίδιες τεχνικές. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος τι κάνει ο Πάνος Καμμένος, στο πολιτικό σύστημα. Αναμεταδίδει από θέση ισχύος, όλους τους μύθους που σοβούν στην ελληνική κοινωνία. Όλες τις "ελληνορθόδοξες" και "βαλκανικές" παραδόσεις που καλλιεργήθηκαν στην νεοελληνική κουλτούρα. Ο Πάνος αντιπροσωπεύει ακόμα τον μέσο Έλληνα που πορεύεται με οράματα ξενοφοβίας, εσωστρέφειας και μυθομανίας.

Και επειδή όλα τα κόμματα θα ήθελαν να έχουν έναν τόσο καλό "πωλητή" στις τάξεις τους, ο Πάνος επιβίωσε και ως Νεοδημοκράτης και ως Δεξιός "Ανελίτης" και ως αντιμνημονιακός "φιλοσυριζαίος", χορτασμένος από τις αρετές του "ηθικού πλεονεκτήματος" που μόνο οι αριστεροί διέθεταν μέχρι τώρα.

Αυτό περίπου είναι το πολιτικό πρότυπο του Πάνου Καμμένου. Πρότυπο που αποθεώνει τον αμοραλισμό και την απίστευτη ελαφρότητα της πολιτικής, περιμένοντας να αυτοκαταστραφεί... η κυβέρνηση για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία. Να αυτοκαταργηθεί και ο ίδιος σε μία δίνη εικονικής αυτοχειρίας που θα στηθεί από κοινού, με τον Αλέξη Τσίπρα, για την διάσωση και των δύο.

Ο καιρός όμως πέρασε και ο πολιτικός χρόνος κυλάει αντίστροφα. Ο πρωθυπουργός, μέχρι να φτάσει η μέρα των εκλογών, μοιάζει πολιτικά πανίσχυρος με όπλο τον φόβο των συντρόφων του για την απώλεια της εξουσίας. Γιατί είναι μάλλον απίθανο να επιλέξει έστω και ένας από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, την χαμένη αποζημίωση που ξεπερνάει τις 70 χιλ. ως την ημέρα των εκλογών.

Είναι πιθανό ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον Πάνο Καμμένο. Ίσως η τροπολογία-δώρο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή υπέρ ΥΕΘΑ, για την αναβάθμιση των F16, να αποτελεί ένα πρόσκαιρο ανάχωμα στην μεγάλη πτώση. Τίποτα όμως δεν θα μπορέσει να σταματήσει την πολιτική κατάρρευση που η ύβρις έχει ήδη δρομολογήσει για τον εταίρο της συγκυβέρνησης.