Μια μούντζα στην μούρη μας

Σας προτρέπω να καταναλώσετε ένα τεταρτάκι από την ζωή σας και να διαβάσετε ολόκληρη την Εξώδικη Όχληση – Διαμαρτυρία που μοίρασε η ΟΛΜΕ προς τους καθηγητές-μέλη της, για να την στείλουν στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας οι οποίοι περικόπτουν αναλογικά τις αμοιβές όσων καθηγητών αρνήθηκαν να κάνουν τηλε-εκπαίδευση σε μαθητές κατειλημμένων σχολείων και σε όσους εκπαιδευτικούς πήραν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την περασμένη βδομάδα.

Κι αφού σας προτρέπω να την διαβάσετε με μέγιστη προσήλωση (είναι αναρτημένη παντού στο διαδίκτυο), δεν θα την σχολιάσω διόλου. Κρίση έχετε, τα γεγονότα μέσες-άκρες τα ξέρετε, θα βγάλετε μόνοι σας συμπέρασμα. Ξεπεράστε τα βαρετά πληροφοριακά και νομικίστικα που γράφει μέσα, τους αριθμούς των εγκυκλίων, τις κοινές υπουργικές αποφάσεις, τα ΦΕΚ, τα άρθρα και τις παραγράφους των νόμων που επικαλείται. Μείνετε στην ουσία της υπόθεσης.

Στο γιατί δηλαδή η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ θεωρούν δίκαιο και σωστό να πληρωθούν από το κράτος οι καθηγητές που -παρά τις εντολές του εργοδότη τους- αρνήθηκαν να κάνουν τηλε-εκπαίδευση στους μαθητές των κατειλημμένων σχολείων. (Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσετε.) Σας προτρέπω μάλιστα να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην επίκληση του Συντάγματος, που κατά την γνώμη τους δικαιολογεί την στάση τους και νομιμοποιεί το αίτημα τους για πληρωμή των μη-δεδουλευμένων.

Κι αφού διαβάσετε το ιστορικό αυτό κείμενο, αν μεν είστε δημόσιος υπάλληλος σε κάποια άλλη υπηρεσία του κράτους, διδαχτείτε για το πώς δίνονται οι ηρωικοί αγώνες και πως κερδίζονται οι τίμιες μάχες. Αν πάλι τυχαίνει να είστε κανένας υπαλληλάκος του ιδιωτικού τομέα ή τίποτα ελεύθερος επαγγελματίας της συμφοράς, απλώς σηκώστε την παλάμη σας και δώστε στον εαυτό σας μια μεγαλοπρεπή μούντζα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.