Μια μόνο λύση υπάρχει

Όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Δυτική Αττική, οι Συριζαίοι φώναζαν ότι κακώς δεν έγινε λοκ ντάουν νωρίτερα. Μόλις έγινε, υποδαυλίζουν τους μαγαζάτορες που ζητούν ν' ανοίξουν. Όταν η Μαρέβα πήγε με τον οίκο Dior στο μουσείο στην Καλαμάτα μπας και προωθηθεί η χώρα διεθνώς, ήταν προκλητική γιατί ο κόσμος πεθαίνει. Όταν η Περιστέρα μέσα σε ένα εξάμηνο έκανε την διαδρομή ΤΕΙ Λαμίας, διοικητική υπάλληλος ΕΜΠ, καθηγήτρια ΕΜΠ, καθηγήτρια πανεπιστημίου Πεκίνου, το 'κανε με την αξία της.

Το να προσπαθούν να διαστρέψουν την πραγματικότητα είναι μέσα στα θέσμια του παιχνιδιού. Το να προσπαθούν να σε δουλέψουν μπροστά στα μούτρα σου καταντά κάτι παραπάνω από εξοργιστικό. Και να το προσπαθήσουν μια ή δυο φορές, ας πούμε ότι τρώγεται. Όταν όμως το κάνουν επάγγελμα, τότε πόσο ν’ αντέξει ο κανονικός άνθρωπος και να μην το ρίξει στα ναρκωτικά μ’ αυτά που βλέπει και ακούει; Όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη και πιο απρόσμενη παγκόσμια κρίση των τελευταίων εκατό χρόνων, δεν γίνεται να έχει απέναντί της και την πιο βρώμικη αντιπολίτευση που έγινε ποτέ.

Και τέλος πάντων, αν η κριτική που δέχεται έχει μια στοιχειωδώς δίκαιη βάση κριτικής, τότε καημός δεν θα 'ταν. Αλλά όταν μανιάζουν για το σχέδιο Πισσαρίδη και γράφουν στο αντι-Πισσαρίδη που έφτιαξε ο Σταθάκης ότι η Ελλάδα από το 1980 ταλανίζεται από τον νεοφιλελεθερισμό, τότε βεβαιώνεσαι ότι οι τύποι βλέπουν την αντιπολίτευση όχι ως θεσμική διαδικασία αλλά ως καουμπόικο έργο. Αν πράγματι πιστεύουν από το '80 είχαμε σκληρό νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα (την πιο κρατικιστική χώρα της Ευρώπης) τότε αλίμονο μας έτσι και γίνει κανένα αστείο και ξαναβρεθούν στα ηνία της οικονομίας.

Τέλος πάντων, συλλέγοντας από δω κι από κει σκόρπιες εκδηλώσεις Συριζαϊκής αντιπολιτευτικής… υπευθυνότητας, λέω ότι αυτή η βαλίτσα δεν μπορεί να πάει μακριά. Τους χρειάζεται άλλη μια γερή πολιτική κατραπακιά για να έρθουν στην θέση τους και να λουφάξουν για κανένα δίχρονο, ώστε να υπάρξει ευκαιρία ανάπτυξης μετά την πανδημία. Αυτοί κάνουν τώρα καταστροφολογική πολιτική μέσα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, θα την σταματήσουν αν εμφανιστούν συνθήκες κανονικότητας; Εκεί είναι που θα τα δώσουν όλα. Εκεί να δεις σκανδαλολογία και τρολάρισμα. Εκεί να δεις δολοφονίες χαρακτήρων και λιντσαρίσματα μέσω διαδικτύου. Οπότε, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Μετά την πανδημία μια γρήγορη ανανέωση εντολής. Αν θέλει ο Κυριάκος να εφαρμόσει πρόγραμμα. Αλλιώς, θα αναλώνεται παίζοντας κυνηγητό με τα τρολς και με τους έξαλλους.