Μακρόν: Η Νέμεσις των Εθνικιστών

Μακρόν: Η Νέμεσις των Εθνικιστών

Της Οντίν Λιναρδάτου

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει ο τιμωρός των ακροδεξιών πολιτικών της Ευρώπης.

Το αποφάσισε αυτό όταν, με προκλητικό τρόπο, ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν διατράνωσαν την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά για να εμποδίσουν τον Γάλλο πρόεδρο να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή πολιτική του για τους μετανάστες.

Σε απόλυτο συγχρονισμό οι δύο φανατικοί , ακροδεξιοί λαϊκιστές πολιτικοί της Ευρώπης κατηγόρησαν τη Γαλλία πως επιδιώκει να ανοίξει τα ευρωπαϊκά σύνορα στους μετανάστες ενώ συγχρόνως αρνείται να βοηθήσει χώρες όπως η Ιταλία οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα «κύματα» των μεταναστών που καταφθάνουν σε αυτές.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τους λαϊκιστές ψεύδονται και οι δύο.

Όρμπαν και Σαλβίνι συμφώνησαν να εργαστούν μαζί και να σχηματίσουν μία δική τους ομάδα ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 . Θέλουν, όπως δήλωσαν, να εναντιωθούν στο φιλελεύθερο μπλοκ που φτιάχνει ο Μακρόν και που οι ίδιοι το αποκαλούν «μπλοκ υπέρ των μεταναστών» ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το μπλοκ των πολιτικών που μάχονται για τις άξιες, τις αρχές και τις ελευθερίες που αυτή τη στιγμή θεωρούνται δεδομένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μάχη αναμένεται σκληρή και το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο metarithmisi.gr.