Κύριε Τσίπρα, Μαδούροι στην Ελλάδα δεν περνάνε!

Κύριε Τσίπρα, Μαδούροι στην Ελλάδα δεν περνάνε!

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

Η κυβέρνηση παρανόμησε. Το ίδιο και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Γνωρίζοντας και το Σύνταγμα και την ερμηνεία του από το ανώτατο δικαστήριο, επιχείρησαν να υφαρπάξουν τις αρμοδιότητες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που το Σύνταγμα έχει ρητά αφαιρέσει από την κυβέρνηση, για να στήσουν τη δική τους διαπλοκή και να μετατρέψουν ένα (άναρχο και αρρύθμιστο σκηνικό με πολλές αμαρτίες), σε ένα ακόμα χειρότερο.

Σε ένα κλειστό καρτέλ και ολιγοπώλιο, με το οποίο θα ήλεγχαν -ήλπιζαν- την ενημέρωση των πολιτών. Το έκαναν όμως με τρόπο τόσο προκλητικό και ερασιτεχνικό που την πάτησαν. Πιάστηκαν κυριολεκτικά με τη γίδα (το κανάλι των βοσκοτοπιών με λεφτά από την Τράπεζα Αττικής), στην πλάτη. Όταν ξεσκεπάστηκαν άρχισαν μια άθλια επιχείρηση απόπειρας εξαγοράς και εκβιασμού της δικαιοσύνης. Υποσχέσεις για αυξήσεις στους ανώτατους δικαστές, συζήτηση για αντισυνταγματική παράταση της θητείας τους, διώξεις ανεπιθύμητων (περίπτωση Ντογιάκου, Τσατάνη) και αποκορύφωμα επιχείρηση εκβιασμού ανώτατου δικαστή με ροζ υποκλοπές και συνεργούς στη δίωξη και τη δημοσιοποίηση το (φαλιρισμένο) κομματικό όργανο και τον ίδιο τον υπουργό δικαιοσύνης.

Στη σκάλα της αθλιότητας θα πίστευε κανείς ότι δεν υπάρχει παρακάτω, αλλά η κ. Γεροβασίλη κατάφερε χθες το βράδυ να μας διαψεύσει όλους. Τελικά το κόμμα του κυρίου «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», βρίσκει τρόπους να διαπράττει αθλιότητες που ως τώρα κανείς δεν είχε καν διανοηθεί.

Βγήκε λοιπόν χθες το βράδυ η κ. Γεροβασίλη και μας είπε ότι η κυβέρνηση θα γράψει την απόφαση στα παλιά της τα παπούτσια και θα φέρει νέο, ευθέως αντισυνταγματικό νόμο, με τον οποίο θα δώσει προσωρινές άδειες στα κανάλια, όταν η απόφαση με βάση όλα όσα γνωρίζουμε, κρίνει ακριβώς αυτή την πράξη αντισυνταγματική. Και είχε επίσης το θράσος να επιτεθεί στο δικαστήριο για προηγούμενες αποφάσεις του (το κωμικό και για την συνταγματικότητα του μνημονίου που η ίδια είχε ψηφίσει), αλλά και για τους γελοίους λογαριασμούς με τους οποίους ο κ. Τσίπρας, που κατέστρεψε δημοσία περιουσία 40 δις (οι μετοχές του κράτους στις τράπεζες που μηδενίστηκαν λόγω capital controls), θα μετέτρεπε τα 80 εκ. των καναλιών στα ψάρια και ψωμιά του ευαγγελικού θαύματος και θα άλλαζε τη ζωή μας...

Κύριε Τσίπρα, οι οργανωμένες κοινωνίες στηρίζονται στο νόμο και την εφαρμογή του από τη δικαιοσύνη. Ακόμα και στα απολυταρχικά καθεστώτα οι κυβερνήτες είχαν αρκετή αυτοσυγκράτηση ώστε να το αποδεχθούν αυτό. Μια που παριστάνατε τον Ρομπέν των δασών θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι μέχρι και στο μεσαίωνα, από την εποχή του Ιωάννη του Ακτήμονα, ο νόμος είναι υπέρτερος από τη θέληση ακόμα και του ίδιου του μονάρχη. Στην απολυταρχική Πρωσία του 18ου αιώνα, ο μυλωνάς είπε «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο», που θα τον προστατεύσουν από την παράνομη θέληση του βασιλιά. Κατά μείζονα λόγο σε μια δημοκρατία δεν νοείται κυβέρνηση, με θράσος και όζοντας ολοκληρωτισμό, να δηλώνει το βράδυ της έκδοσης μιας αμετάκλητης και μη επιδεχόμενης ερμηνείας δικαστικής απόφασης ότι θα την παραβιάσει.

Βέβαια οι δικές σας παραστάσεις δεν προέρχονται ούτε από δημοκρατίες, ούτε από οργανωμένες κοινωνίες. Ο θαυμασμός σας για τη Βενεζουέλα του Μαδούρο και τη «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» του Μάο δεν κρύβεται. Καθεστώτα χάους, πείνας, αθλιότητας και ανοικτού ή υφέρποντος ολοκληρωτισμού, είναι τα πρότυπά σας. Την εξουσία, που πήρατε με ψέματα και απάτη, την βρίσκετε τόσο γλυκιά που η εκπρόσωπός σας τρέμει από το κακό της στην προοπτική να την αποχωριστεί. Στην Ελλάδα όμως κανείς δεν μακροημερεύει. Ούτε οι λαμπρότεροι, πόσο μάλλον εσείς. Τις ψευτο-παλληκαροσύνες και τους τραμπουκισμούς τους δοκίμασαν άλλωστε κατά καιρούς πολύ δημοφιλέστεροι και πολύ δεινότεροι από εσάς δημαγωγοί. Δεν τους βγήκαν. Όταν έρχεται η ώρα σου να φύγεις γιατί κορόιδεψες και πρόδωσες εκείνους που (κακό της κεφαλής τους) σε πίστεψαν, τίποτε δεν σε σώζει. Ούτε ο λαϊκισμός, ούτε το κέρας της Αμαλθείας που ανακάλυψε ο κ. Παππάς στο πρόσωπο των καναλαρχών (Αμαλθεία θυμίζω ήταν η κατσίκα τροφός του Δία).

Τελικά η εξουσία είναι άτιμο πράγμα. Γιατί ενώ στην αντιπολίτευση σε μετρούν με βάση τα λόγια σου, στην κυβέρνηση -δυστυχώς για σας- μετρούν προπαντός τα έργα σου. Και τελικά κρίνεσαι -όσο κι αν προσπαθείς να το κρυφτείς πίσω από μακιγιάζ και μακιγιέρ- από το ποιος πραγματικά είσαι. Έτσι κι εσείς κ. Τσίπρα αποκαλυφθήκατε τελικά.

Είστε ένας Μαδούρος χωρίς Βενεζουέλα, σε μια Ελλάδα χωρίς πετρέλαιο.

Και οι Μαδούροι στην Ελλάδα δεν περνάνε!

*Προέδρου της Δράσης