Κρίμα για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ! Κρίμα για το ΚΙΝΑΛ!

Κρίμα για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ! Κρίμα για το ΚΙΝΑΛ!

Του Ζαχαρία Ζούπη

Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι συμβαίνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να μην λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα υπαρξιακού τύπου ερωτήματα μελών και στελεχών του ιστορικού κόμματος. Η απόφασή της να πραγματοποιήσει ένα Συνέδριο μνημείο καταπάτησης των Καταστατικών Αρχών, απουσίας της Πολιτικής και κάθε στοιχειώδους δημοκρατικότητας, οδηγεί το ιστορικό κόμμα και επομένως και το ΚΙΝΑΛ σε αυτοκτονία. Αν δε έλειπε και η παρέμβαση Γερουλάνου, κανείς δεν θα ασχολείτο μ΄αυτή την ανούσια διαδικασία που θα απλά βαφτίστηκε Συνέδριο. Η κ. Γεννηματά έκλεισε τα αυτιά της στις παρεμβάσεις σειράς στελεχών όπως ο Ν.Ανδρουλάκης, η Ν. Γιαννακοπούλου , ο Σ. Ξεκαλάκης και άλλοι και προχώρησε πεισματικά με βάση προαλειμμένες αλλού αποφάσεις τις οποίες τυπικά καλέστηκαν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ να επικυρώσουν! Τόση Δημοκρατία!

Και μόνο το γεγονός ότι η μόνη ουσιαστική απόφαση που θα καλεστεί να πάρει αυτό το « Συνέδριο» είναι η παράταση της θητείας της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021 οπότε λήγει και η Προεδρεία της στο ΚΙΝΑΛ, οδηγεί στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, στην απογοήτευση των τελευταίων πιστών, αλλά και στην δική της απαξίωση. Οι ηγέτες ή παίρνουν γενναίες αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που προχωράνε μπροστά την παράταξή τους ή είναι καρικατούρες που δημιουργούν ζημιά πια. Σ΄αυτό το γεγονός προσθέστε και τα εξής: Οι αντιπρόσωποι δεν θα είναι εκλεγμένοι! Δεν υπάρχει πολιτική ατζέντα ! Δεν υπάρχει πλαίσιο πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα! Δεν θα εκλεγούν όργανα! Το Συνέδριο δε θα κρατήσει, δεν θα κρατήσει 24 ώρες! Μιλάμε για παρακμή, ξεπεσμό!

Το μόνο πρόβλημα λοιπόν είναι η παράταση της Προεδρίας της  κ. Γεννηματά; Αυτό την νοιάζει μόνο; Αυτό νοιάζει μόνο τα στελέχη που είτε μπροστά είτε πίσω από την κουρτίνα σχεδιάζουν τέτοια απίθανα, απολίτικα σχέδια που θα εντείνουν τον σκεπτικισμό, την απογοήτευση , την εσωστρέφεια; Το αστείο είναι πως μέσα σ΄αυτό το άρρωστο κλίμα, προστίθεται και μία απίστευτη τακτική προσπάθειας επιβολής σιωπής, μέσα στην οποία κάθε ένας που εκφράζει μία αντίθετη άποψη αντιμετωπίζει αυτόματα « διαρροές» με κατηγορίες για υπονόμευση. Κάποιοι φαίνεται ότι με καθυστέρηση ζήλεψαν τις κλειστές, σιωπηρές διαδικασίες του Κ.Κ.Ε πίσω από εφτασφράγιστες πόρτες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Metarithmisi.gr