Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Κύριε Πρόεδρε...

Αν δεν ήσασταν πρωθυπουργός θα τολμούσα να γράψω ότι ο… Κυριάκος είναι θεούλης. Αλλά δεν θα ήταν πρέπον. Η κίνησή σας να διορίσετε τη Γιάννα Δασκαλάκη παύλα Αγγελοπούλου στη θέση του προέδρου της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους, ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η επιτροπή, ήταν αντάξια ενός σκακιστή υψίστης τεχνικής. Με έναν σμπάρο, κύριε Πρόεδρε, χτυπήσατε πολλά τρυγόνια. Δεν πήρατε μαζί σας μόνο την εκλεκτή Γιάννα, αλλά και τους ακολούθους της. Διότι η Γιάννα Δασκαλάκη παύλα Αγγελοπούλου δεν είναι μία γυναίκα μόνη. Έχει ακολούθους από την εποχή του Αθήνα 2004. Άνθρωποι και δημοσιογράφοι που οφείλουν την επαγγελματική τους υπόσταση στη γενναιοδωρία της. Θα πείτε γιατί κάνω αυτόν τον διαχωρισμό, ανθρώπων και δημοσιογράφων. Καταλαβαίνω ότι εσείς δεν καταλαβαίνετε, αλλά οι δημοσιογράφοι που έγιναν επαγγελματικά άνθρωποι εξαιτίας της Γιάννας, γνωρίζουν.

Κύριε Πρόεδρε, διορίσατε τη Γιάννα στη θέση μιας επιτροπής που θα κάνει εκδηλώσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ξέρετε ότι κάνατε μία επιλογή που θα σας εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα. Όλα κι όλα! Μπορεί να έχουν να λένε για τα ακριβά της γούστα, αλλά ξέρω κι άλλους που έχουν πιο ακριβά γούστα από αυτά της Γιάννας, αλλά εμπίπτουν στην κατηγορία του κιτς. Τη Γιάννα για πολλά μπορεί κανείς να την κατηγορήσει, όχι, όμως, για επιλογές κιτς. Έχω στο σπίτι σε DVD την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί να κόστισαν κάτι παραπάνω οι αγώνες, αλλά μιλάμε για υπερπαραγωγή. Παραμιλούσε όλος ο πλανήτης. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε αναλάβει την τελετή κάποιος παλαιοπασόκος και είχε επιλέξει φουστανέλες, σκέτο φουστανέλες. Ρεζίλι θα γινόμασταν. Με τη Γιάννα, όμως, δεν κινδυνεύει κάποιος να γίνει ρεζίλι.

Από την άλλη, κάνατε μία κίνηση που ο Αλέξης ο Τσίπρας θα τη θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του. Του δείξατε ότι μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να του πάρετε οποιονδήποτε παίκτη από το ρόστερ του. Αυτός να περιμένει τον παίκτη να κατέβει στο γήπεδο και να τα δώσει όλα και εκείνος να κατεβαίνει μεν, αλλά με τη δική σας φανέλα.

Για να είμαι ειλικρινής, μετά τη χθεσινή σας κίνηση, μου μπήκαν ψύλλοι στ'' αφτιά για κάτι άλλο. Παρατήρησα, λοιπόν, ότι η Κατερίνα, η άλλη εκλεκτή κυρία της αθηναϊκής κοινωνίας, έχει τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις κορυφής με την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και σκέφτηκα μήπως το κάνατε κι αυτό! Μήπως, δηλαδή, είπατε στην Κατερίνα να συνεχίσει το θεάρεστο εθνικό της έργο και κάτω από τη δική σας σημαία. Αν βαλθήκατε να ξεγυμνώσετε τον Αλέξη τον Τσίπρα από μέλη της υψηλής κοινωνίας, είστε σε καλό δρόμο.

Ανακεφαλαιώνουμε! Κάνατε την κυρία Αγγελοπούλου υπεύθυνη σε έναν οργανισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Δεν την κάνατε δα και υπουργό των Οικονομικών. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι έχουν να πουν γι'' αυτή την επιλογή σας. Η Γιάννα είναι οργανωτική, έχει ένα επίπεδο, είναι αποτελεσματική και διαθέτει καλές σχέσεις στο εξωτερικό. Η Χίλαρι, Πρόεδρε, πίνει νερό στο όνομα της Γιάννας. Και το ίδρυμα Κλίντον ομοίως. Αν θα θέλατε, λοιπόν, να κλείσετε τις γραμμές ανεφοδιασμού του Αλέξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχετε κάνει μία κίνηση ματ. Και θα γίνει και η δουλειά σας στο τέλος. Θα κάνετε εκδηλώσεις για τις οποίες θα ακούτε μόνο συγχαρητήρια. Κι έτσι θα γλιτώσουμε για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαεπτά χρόνια τις φουστανέλες, σκέτο φουστανέλες.

Κύριε Πρόεδρε, διάβασα ότι προορίζετε την κυρία Γκερέκου για τον ΕΟΤ. Είναι που σας είπε εκείνη η κοπελιά από το BBC για το έλλειμμα γυναικών στην κυβέρνησή σας. Δεν μπορεί! Αυτό θα είναι. Και έτσι βαλθήκατε να καλύψετε το κενό.

Η Αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι ο κόσμος αγαπάει Γιάννα, αγαπάει Γκερέκου, αγαπάει το χρώμα. Αν μη τι άλλο, βάλατε λίγο χρώμα στη μουντή μας καθημερινότητα. Τι νόημα θα είχε αν τοποθετούσατε ως επικεφαλής για τα 200 χρόνια κάποιον σκουντούφλη φιλελέ ή στον ΕΟΤ ένα ακόμη παγκοσμίως άγνωστο κομματικό σας στέλεχος; Τώρα όμως όλοι το συζητάνε. Και μην ακούτε αυτούς τους κακιασμένους στα social. Αυτοί θα γκρινιάζανε ακόμη κι αν τους δίνατε 16η σύνταξη!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα