Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Το πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνει κανείς τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη το γνωρίζουμε από τον Απρίλιο του 2016, όταν σ'ενα παραληρηματικό του σχόλιο στο facebook έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». 

Τότε, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει ακαριαία εκδιώκοντάς τον από τις τάξεις του κόμματός του.

Στο κόμμα ο κ. Κάρμαντζης μπήκε ξανά από το παράθυρο και το πληροφορηθήκαμε με αρκετά ανορθόδοξο τρόπο: από ένα τουίτ του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ανακοίνωνε στο Πανελλήνιο ότι «Αυτονοήτως» (!) η ΝΔ στηρίζει στη Χίο την υποψηφιότητα του κ.Κάρμαντζη.

Βέβαια, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων για τη Χίο δεν άφηναν καμία αμφιβολία: Η ΝΔ θα κατάφερνε με άνεση να εκλέξει τον εκλεκτό της ακόμα κι αν αυτός ήταν μια καρέκλα. Οπότε, δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να στηρίξει ένα πρόσωπο αμφιβόλου σοβαρότητας, όπως ο κ.Κορμάντζης που με τόσο μεγάλη ευκολία προβαίνει σε απαράδεκτες δηλώσεις αδιαφορώντας αν θα εκθέσει το κόμμα του και τον πρόεδρό του.

Αλλά αυτά ας τα αφήσουμε για την ώρα γιατί αφορούν τους φιλελεύθερους και τους προοδευτικούς που χωρίς ηγεσία και οργανωμένο κομματικό φορέα, πήγαν σαν τα πρόβατα και έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία τις ψήφους που της έλειπαν για την αυτοδυναμία, χωρίς καμία διαπραγμάτευση για τα ψηφοδέλτια. Αλλά έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό το σφάλμα θα διορθωθεί γρήγορα.

Να επιστρέψουμε στον «μέγα τουρκοφάγο» Σταμάτη Κάρμαντζη, Δήμαρχο Χίου πλέον η πρώτη απόφαση του οποίου, μόλις ανέλαβε καθήκοντα ήταν να σπεύσει να βάλει τέλος στη τέλεση των πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο της Χίου υποβαθμίζοντας το θεσμο και προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες στους πολίτες που θέλουν να παντρευτούν με αυτό τον τρόπο.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε πάνω στο πόσο απαράδεκτο είναι αυτό θα αρκεστούμε στο να επισημάνουμε ότι ανοίγει την όρεξη και σε άλλους να μετατρέψουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε τοπική αυτοδικία.

Η κυβέρνηση, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, για να αναφέρουμε αφενός τον αρμόδιο υπουργό για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τον ισχυρό υπουργό Επικρατείας οφείλουν να παρέμβουν και να του τραβήξουν το αυτί. Έχουν και οι δύο και την ισχύ και κυρίως το κατάλληλο ύφος για να «κόβουν το βήχα» σε κάθε νούμερο που εκθέτει το κόμμα τους και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με το μεταναστευτικό στο κόκκινο μπορούν αντιληφθούν τι θα συμβεί, αν αρχίσει ο κάθε Δήμαρχος να πολιτεύεται πάνω στα όρια του νόμου και ειδικά αν πρόκειται για κάποιο τοπικό άρχοντα που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Θα καταφέρει ο κάθε Κορμάτζης της επικράτειας να δυναμιτίσει το σοβαρό και στιβαρό ύφος εξουσίας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση; Για να δούμε.