Η ανακεφαλαιοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία

Η ανακεφαλαιοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία

Του Τάσου Ευαγγελίου

«Η χώρα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα. Είναι θετικό που άνθρωποι κεντρώοι, του πολιτικού κέντρου, στρατεύονται στη μάχη για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Αυτό δήλωνε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, την εκ της Ένωσης Κεντρώων βουλευτού, ανεξάρτητης έως τον Ιανουάριο του 2018, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους είχε ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2017 και τα μέτρα που πέρασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Επίσημη η υποδοχή της κ. Μεγαλοοικονόμου με τιμές και δόξες στο Μαξίμου, δεδομένου ότι προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα μια ανάσα και μια επικοινωνιακή κατά τη γνώμη των στελεχών που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον, δυνατότητα να αναδείξει ότι αυξάνεται η κοινοβουλευτική ομάδα παρά τα μέτρα που προωθούνται.

Χθες η κ. Μεγαλοοικονόμου μίλησε στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη βία. Και αποκάλυψε ότι για την ενδοοικογενειακή βία φταίνε το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και οι τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Φταίνε και τα χρέη των κομμάτων στις Τράπεζες που οδήγησαν στην ανακεφαλαιοποίηση.

Κατάθεσε και έγγραφα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για την βία κατά των γυναικών αλλά για τα χρέη στις Τράπεζες. Το σκεπτικό της άλλωστε ήταν συγκεκριμένο. Δόθηκαν 40 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα φαινόμενα βίας εντός των οικογενειών.

Ξέχασε να αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2015 τη χώρα κυβερνά το κόμμα στο οποίο, δόξα και τιμή, εντάχθηκε και η ίδια σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Ξέχασε ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει πλέον και το οποίο εκθείασε αμέσως μετά, έκλεισε τις τράπεζες το 2015 και από τότε ισχύουν capital controls, έχουν μειωθεί οι μισθοί έχουν μειωθεί οι συντάξεις, έχουν αυξηθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές και έχουν υπογραφεί μέτρα που θα ισχύσουν και μετά τη λήξη της θητείας της συγκυβέρνησης.

Λεπτομέρειες θα πει κανείς. Με τι ασχολείστε κάποιος άλλος. Πράγματι έτσι είναι. Όταν όμως μια βουλευτής, άσχετα αν εξελέγη με άλλο κόμμα, και μάλιστα με λίστα, από το βήμα της Βουλής ταυτίζει την ενδοοικογενειακή βία με τις ανακεφαλοποιήσεις κάτι δεν πάει καλά.

Μια προσεκτικότερη ανάγνωση της δήλωσης πιθανότητα θα οδηγούσε και σε άλλα συμπεράσματα. Δηλαδή δεν φταίει αυτός που χειροδικεί σε βάρος συντρόφου ίσως και παιδιών; Φταίνε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τις ανακεφαλαιοποίησης. Τι είναι αυτό; Δικαιολογία; Δηλαδή αν κάποιος καταγγελθεί και φτάσει στα δικαστήρια και πεί ότι «δεν φταίω εγώ αλλά μεταξύ 2ης και 3ης αξιολόγησης αντιμετώπισα προβλήματα και ξέσπασα στη γυναίκα και τα παιδιά μου;» Η ακόμη περισσότερο «δεν φταίω εγώ αλλά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και τα δάνεια που πήραν;»

Δεν είναι η μόνη περίπτωση στο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μεγαλοοικονόμου. Δεν είναι η μόνη στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα. Η συγκεκριμένη όμως χρεώνεται απ ευθείας και μόνο στον Αλέξη Τσίπρα. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό κατά την επίσημη υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου. Και με τις δηλώσεις του ότι η μεταγραφή Μεγαλοοικονόμου δείχνει τη συστράτευση ανθρώπων του πολιτικού κέντρου στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: IntimeNews