Η αήθης επίθεση Πολάκη κατά Τσιόδρα, το άδειασμα Ξανθού και ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ

Η αήθης επίθεση Πολάκη κατά Τσιόδρα, το άδειασμα Ξανθού και ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης έδειξε μέσα στη Βουλή ποια είναι η πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, παρά την προσπάθεια που έγινε μέσα στην εβδομάδα να φανεί πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πέσουν οι σε βάρος του τόνοι. Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος από τη στιγμή που δεν ακολούθησε τη γραμμή Πολάκη βρέθηκε και αυτός να αντιμετωπίζει φίλια… πυρά.

Τα όσα είπε μέσα στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν τον πανικό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Ο εκφραστής της σκληρής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, κατηγόρησε τους λοιμωξιολόγους για «αρλούμπες» και για «επιστημονικές μπούρδες» απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίοδρα αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα.

Επιβεβαίωσε με αυτό τον τρόπο ότι η πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδόμηση του Σ. Τσιόδρα και συνολικά τους επιστημονικού προσωπικού που έχει ως κύριο έργο την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών. Το έχει πράξει κατ επανάληψη μέσω των αναρτήσεών του με τελευταία αυτή που αποκαλεί τον επικεφαλής της επιτροπή του υπουργείου Υγείας ως «λοιμωξιολόγο – συγκοινωνιολόγο» για να δώσει έμφαση στο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κάνει αντιπολιτευτική σημαία παραγνωρίζοντας τις ευθύνες της διακυβέρνησής του για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.

Η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Παύλου Πολάκη ο οποίος είναι βουλευτής του κόμματος επιφορτισμένος επισήμως με την αποκάλυψη «σκανδάλων» και κυβερνητικών «παρεκτροπών» είναι δεδομένη. Πρόκειται για έναν «αψύ» κρητικό που εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Μόνο που είναι βουλευτής και εκφράζει τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά ειδικά στη Βουλή.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί για τον περιορισμό του έχουν περάσει χωρίς να γίνουν αποδεκτές. Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός όταν είχε κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την αήθη επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου (υποψήφιου ευρωβουλευτή τότε της Ν.Δ) την είχε μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησής του αναγκάζοντας τους βουλευτές του να τον στηρίξουν.

Στην παρούσα φάση όμως η στάση του Π. Πολάκη πλήττει έναν εκ των βασικών πυλώνων της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, το επιστημονικό προσωπικό και ειδικά την επιτροπή του υπουργείου Υγείας που έχει επιφορτιστεί με το δύσκολό αυτό έργο.

Η ανοχή που επιδεικνύεται οδηγεί σε συμπεράσματα σχετικά με τη στάση συνολικά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Πολύ δε περισσότερο αν υπολογίσει κανείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εντός ΣΥΡΙΖΑ, από το κομμάτι των προεδρικών μάλιστα, ο Ανδρέας Ξανθός.

Το γεγονός πως ο πρώην υπουργός Υγείας δεν προχωρεί σε χαρακτηρισμούς και επιθέσεις κατά του Σωτήρη Τσιόδρα έχει οδηγήσει σε αντιδράσεις που φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν την… κομματική του νομιμότητα. Η αντιπολίτευση που ασκεί ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επιχειρεί με τα δικά του επιχειρήματα, να ασκήσει κριτική δεν αρέσει. Δεν περιλαμβάνει εκφράσεις όπως «επιστημονικές αρλούμπες» δεν κατηγορεί τον Τσιόδρα ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν εκφράζει το σκληρό ροκ και δέχεται επιθέσεις εκ των έσω. Αναρτήσεις αλλά και άρθρα σε μέσα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η στάση του είναι… παρεξηγήσιμη και αφήνουν υπονοούμενα σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Ξανθός είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορονοϊού πως και ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση στον Σωτήρη Τσιόδρα θα απευθυνόταν.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην ακύρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (προανήγγειλε συνέντευξη καταγγέλλοντας φίμωση της Δημοκρατίας) όσο και οι επιθέσεις κατά Τσιόδρα βάζουν ένα ακόμη λιθαράκι στους επικριτές του που κάνουν λόγο για πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πανικό που συνδέεται με τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις εν μέσω κρίσεων και μάλιστα 16 μήνες μετά τις εκλογές, την απουσία πολιτικών προτάσεων και ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Κυρίως όμως με το γεγονός πως στόχος της δημιουργίας ενός νέου κύματος αγανακτισμένων που θα… πλημμυρίσει τις πλατείες δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, αφού η γραμμή Πολάκη έχει υπερισχύσει.

ΥΓ: Το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα περί φίμωσης της Δημοκρατίας καταρρίφθηκε εν τη γενέσει του μετά την ανακοίνωσή του κυβερνητικού εκπροσώπου για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης. Συζήτηση στην οποία θα μπορούν να λάβουν το λόγο όλοι οι πολιτικού αρχηγοί.