Το «παραμυθάκι» της εξόδου δεν «πουλάει»

Το «παραμυθάκι» της εξόδου δεν «πουλάει»

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα ενδοιασμό να θυσιάσει τα πάντα μπροστά στο κομματικό της όφελος εμφανίζεται ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο liberal, εξηγώντας παράλληλα ότι στα ενδότερα του Μαξίμου είναι μια κυβέρνηση στην οποία επικρατούν οι κομματικές ιδεοληψίες των μελών της και οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.

Πάντως, εμφανίζεται σίγουρος ότι το «παραμυθάκι της εξόδου από τα Μνημόνια  δεν «πουλάει» καθόλου πια», καθώς επίσης ότι στις επόμενες εκλογές ο Ελληνικός λαός θα αποδοκιμάσει με ηχηρό τρόπο το ψέμα, τον λαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό». «Η Κυβέρνηση στην Ιθάκη επιχείρησε με όρους καθαρής προπαγάνδας να πείσει για το αντίθετο πλην όμως το μόνο που θα μείνει στη μνήμη όλων μας είναι ένας διχαστικός Πρωθυπουργός ο οποίος έχει διαρρήξει κάθε σχέση του με την αλήθεια», τονίζει επίσης ενώ εξαπολύει τα πυρά του προς την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα την κατηγορεί ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το Δημόσιο και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων με  υποσχέσεις για διορισμούς σε αυτό. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να εξορθολογιστεί ο Δημόσιος τομέας και για κάποιο διάστημα να τηρηθεί ο κανόνας αποχωρήσεων – προσλήψεων με απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Δημοσίου όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση και την υγεία.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη

- Η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε ουσιαστικά προσλήψεις δημοσίων Υπαλλήλων. Πως βλέπετε το νέο κύμα παροχολογίας από πλευράς κυβέρνησης και ειδικότερα σε ότι αφορά το Δημόσιο;

Η περίοδος της κρίσης θα έπρεπε να κάνει όλο το πολιτικό προσωπικό σοβαρότερο και πιο υπεύθυνο στην διαχείριση των δημοσίων θεμάτων. Δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει εργαλειοποιήσει το Δημόσιο και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων με υποσχέσεις για διορισμούς σε αυτό. Ο πρώτος σταθμός ήταν η αύξηση των δομών της δημόσιας διοίκησης και των μετακλητών υπαλλήλων αλλά και τροπολογίες που κατά παράβαση του Συντάγματος και των κείμενων διατάξεων μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ιδίως στα διάφορα νομικά πρόσωπα.

Τώρα και στην τελική ευθεία για τις εκλογές επιχειρείται να δημιουργηθεί μία προσδοκία εργασίας στο Δημόσιο μέσω των εξαγγελιών αυτών αλλά και πρακτικών που πιστεύαμε ότι έχουν τελειώσει για πάντα. Δεν είναι τυχαίο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, που αφορά όμως μόνο φορείς του Δημοσίου. Αντί να δοθούν κίνητρα στην ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων επιλέχθηκε σκόπιμα το Δημόσιο για να δημιουργήσουν ψεύτικες ελπίδες και να παίξουν με την αγωνία των ανέργων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει σε αυτόν τον κατήφορο. Η λειτουργία του Δημοσίου πρέπει να εξορθολογιστεί και για κάποιο διάστημα να τηρηθεί ο κανόνας αποχωρήσεων – προσλήψεων με απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Δημοσίου όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση και την υγεία.

- Η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά σε μια επίθεση φιλίας προς το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής ενώ φημολογείται ότι δεν αποκλείεται να «αξιοποιηθούν» σε ένα νέο κυβερνητικό σχηματισμό στελέχη που προέρχονται από την κεντροδεξιά. Σας προβληματίζει αυτό; Γιατί θεωρείται ότι ο Αλ. Τσίπρας προχωρά σε τέτοια ανοίγματα;

Η αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και η απώλεια όλου του πολιτικού του κεφαλαίου είναι βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει σε επιλογές και πρακτικές με τις οποίες επικοινωνιακά θα επιχειρήσει να διασώσει ότι μπορεί. Το βέβαιο είναι ότι ο λαός τον έχει εγκαταλείψει και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από όποια συμπόρευση με τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία ικανοποιεί μόνο προσωπικές στρατηγικές και δεν έχει αντίκρισμα στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνονται στον λαό με τον οποίο έχουν δημιουργήσει, και ενισχύουν καθημερινά, μια σχέση που χαρακτηρίζεται από την αλήθεια, την αξιοπιστία και τη συνέπεια. 

- Η κυβέρνηση επαίρεται ότι πλέον τα Μνημόνια αποτελούν παρελθόν για την χώρα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε μέχρι την Ιθάκη για το σχετικό διάγγελμα. Εκτιμάτε ότι αφήσαμε πίσω τα δύσκολα και πλέον η χώρα περνά σε μια μεταμνημονιακή φάση;

Πιστεύω ότι το παραμυθάκι της εξόδου από τα Μνημόνια δεν «πουλάει» καθόλου πια. Η Κυβέρνηση στην Ιθάκη επιχείρησε με όρους καθαρής προπαγάνδας να πείσει για το αντίθετο πλην όμως το μόνο που θα μείνει στη μνήμη όλων μας είναι ένας διχαστικός Πρωθυπουργός ο οποίος έχει διαρρήξει κάθε σχέση του με την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τον λογαριασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον οποίο μάλιστα θα πρέπει να πληρώνει για πολλά ακόμα χρόνια.

Έχει συνειδητοποιήσει, επίσης, ότι με αυτόν τον αχρείαστο λογαριασμό πληρώνουμε τις πολιτικές απάτες των σημερινών κυβερνώντων χωρίς δυστυχώς τα υπέρογκα αυτά δίδακτρα να έχουν βάλει μυαλό στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι συνεχίζουν τα ψέματα. Ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς μόνο μία αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο για την οικονομία μπορεί να βοηθήσει τη χώρα και σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα έχουν αυτοί που σήμερα μας διοικούν.

- Αρκετά στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αφήσει πίσω του καμένη γη». Συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Κι αν ναι, τι περισσότερο σας φοβίζει;

Είναι πεποίθηση όλων ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ενδοιασμό να θυσιάσει τα πάντα μπροστά στο κομματικό της όφελος. Είναι μια κυβέρνηση στην οποία επικρατούν οι κομματικές ιδεοληψίες των μελών της και οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες . Αποδείξεις αυτής της τακτικής υπάρχουν σε πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες με μεγαλύτερη όλων τις ενέργειες της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες επιχειρούν να εμφανίσουν κάθε τι εθνικό ως φασιστικό και κάθε έναν που διαφωνεί με τις κομματικές τους θέσεις ως αντιδημοκράτη.
Η ζημιά που έχει γίνει στη λειτουργία των θεσμών στη χώρα, όπως για παράδειγμα στη δικαιοσύνη αλλά και η επιχείρηση εργαλειοποίησης ανεξάρτητων αρχών όπως το ΑΣΕΠ καταδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει όρια αρκεί να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές της επιδιώξεις. 

- Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ «φαντασιώνονται» μια δεξιά παρένθεση με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Μπορεί η ΝΔ να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση;

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τις πολιτικές απάτες και τις αυταπάτες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Θεωρώ ότι ο λαϊκισμός τον οποίο επέδειξαν τα δύο αυτά κόμματα για να αποκτήσουν την εξουσία έχει αποκαλυφθεί και στη συνείδηση του κόσμου έχει ηττηθεί. Απομένει η ώρα των εκλογών όπου ο ελληνικός λαός με επίσημο τρόπο πλέον θα αποδοκιμάσει με ηχηρό τρόπο το ψέμα, τον λαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό. Καταλαβαίνουν όλοι ότι μία σταθερή κυβέρνηση με έναν αξιόπιστο ηγέτη είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα της χώρας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά όλο και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι τα συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα εκφραστεί στις κάλπες. Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της θα έχουν μια καθαρή τετραετία για να μπορέσει και η αξιοπιστία της χώρας να ανακτηθεί και η ανάταξη της οικονομίας να ολοκληρωθεί αλλά και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να γίνουν πράξη.