Γιατί προγράψανε τον Μητσοτάκη;

Πώς διαμορφώνεται η συγκυρία:

1.Έλληνες δημοσιογράφοι και σχολιαστές, με σαφή πολιτική τοποθέτηση στην Αριστερά, έχοντας πρόσβαση σε έντυπα του εξωτερικού με μεγάλη κυκλοφορία, στέλνουν κείμενα άκρως επικριτικά για την κυβέρνηση, τα οποία επιστρέφουν στην Ελλάδα, ως δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Καραμπινάτη απάτη.

2.Ο Ερντογάν στέλνει μέσω της Στρατοχωροφυλακής συνεχώς παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα, κυρίως μέσω Έβρου. Γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε πως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητική θητεία, βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Στρατοχωροφυλακή. Το όνομα της κυρίας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Όταν ανιχνευθούν οι μετανάστες σε κάποιο σημείο του ποταμού αμέσως κινητοποιείται ένας μηχανισμός που τον αποτελούν πολύ συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, πολύ συγκεκριμένες ΜΚΟ και από κοντά οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι και επίσης οι γνωστές αριστερές ψυχούλες. Όλους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνουν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι που έχουν καταστεί υποχείρια της Στρατοχωροφυλακής, αφού περάσουν τα σύνορα. Το πρόβλημα των περισσοτέρων εξ αυτών, εκτός από το πολύ χρήμα που διακινείται από λίγους, είναι να βλάψουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

3.Στο εσωτερικό μέτωπο μια εντελώς νόμιμη - με εφτά (7) υπογραφές - παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή παραμένει πεισματικά στην επικαιρότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί αυτό το ζήτημα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος να πληγεί και από αυτή την πλευρά η διεθνής εικόνα της κυβέρνησης. Αφήνω κατά μέρος την ανοησία πως κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Αυτά ούτε οι ίδιοι που τα λένε δεν τα πιστεύουν.

Λες και όλοι αυτοί σεληνιάστηκαν με την εμφάνιση του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και προσπαθούν έκτοτε, με κάθε τρόπο, να αμαυρώσουν τη διεθνή εικόνα του.

Έχει γραφτεί κατά κόρον πως επιχειρηματικά συμφέροντα δεν επιθυμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γενικώς δεν επιθυμούν στη συνέχεια να υπάρξουν ισχυρές κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις με ισχνές και ετερόκλητες πλειοψηφίες και αδύναμους πρωθυπουργούς θα τους καταστήσουν και πάλι κυρίαρχους του παιχνιδιού. Έτσι έχουν μάθει να παίζουν και τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Από αυτήν τη μεγάλη εικόνα δεν μπορεί να λείψει ο Πούτιν. Η ελληνική κυβέρνηση ευθύς εξ αρχής συντάχθηκε με τη Δύση, χωρίς δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις. Συγχρόνως, η Αλεξανδρούπολη δεν πονά μόνο τον Ερντογάν, αλλά και τον Πούτιν. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι σήμερα το προκεχωρημένο φυλάκιο του Δυτικού κόσμου και θα γίνει προσπάθεια παρέμβασης στις εθνικές εκλογές με κάθε τρόπο, ώστε αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Είναι γνωστή η ρωσική επιρροή στην ελληνική κοινωνία, αλλά είναι άγνωστη η ρωσική διείσδυση στους αρμούς της εξουσίας.

Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απέναντι στα ομαδικά πυρά που δέχεται από πολλές πλευρές; Πρώτα - πρώτα να συνεχίσει να παραγάγει έργο, να προχωρήσει χωρίς υποχωρήσεις τις μεταρρυθμίσεις στο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι τις εκλογές και κυρίως να μην διαπράξει κάποιο σοβαρό λάθος. Η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά, αλλά αυτό θα πρέπει να το νιώσουν και οι πολίτες. Με πολλή δουλειά και λίγη προσοχή μπορεί να ανταπεξέλθει στις επιθέσεις που δέχεται και τελικά να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Υ.Γ. Για το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αργότερα, αν χρειαστεί.