Γιάννης Στουρνάρας: Πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε μια νέα κρίση

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, 10:33 - Τελευταία ενημέρωση: 23:05
-A +A
Γιάννης Στουρνάρας: Πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε μια νέα κρίση

Για τα όσα μάθαμε και τα όσα… δεν μάθαμε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τις επιπτώσεις για τη χώρα μας και την πιθανότητα μιας νέας παγκόσμιας κρίσης μιλάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας, την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ενίσχυση του «τριγώνου της γνώσης», έτσι ώστε η Ελλάδα να θωρακιστεί απέναντι στους επερχόμενους κινδύνους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την κατάρρευση της Lehman Brothers, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν αυτορρυθμίζεται, ενώ χαρακτηρίζει την αυστηρή εποπτεία, με σύγχρονα μέσα και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, απολύτως αναγκαία για την ευστάθειά του.

Παράλληλα, εκτιμά πως οι κρίσεις είναι αναπόφευκτες, όσο μεγάλη πρόοδος κι αν έχει σημειωθεί στα συστήματα εποπτείας και ελέγχου, ενώ μιλά για τους τρόπους που μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα