Επιχείρηση: Λασπώστε τους

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, 00:03
-A +A

Του Σάκη Μουμτζή

Η επίθεση που δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος την Κυριακή από την αριστερή και την «ψεκασμένη» ρυπαρογραφία ήταν συντονισμένη και καθοδηγούμενη. Τρεις εφημερίδες, ταυτοχρόνως, προσπάθησαν με τα δημοσιεύματα τους να τους εμπλέξουν σε οικονομικά σκάνδαλα.

Γιατί το κάνουν αυτό; Τι επιδιώκουν; Να τους μειώσουν ηθικά; Μπορεί να το επιθυμούν και αυτό, όμως τα πυρά τους είναι άστοχα. Γιατί δημόσια πρόσωπα που διαθέτουν αιχμηρό λόγο, χωρίς εκπτώσεις και στρογγυλεύσεις, έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.

Συνεπώς, τέτοιου είδους ρυπαρά δημοσιεύματα δεν έχουν ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται. Και οι δύο πλευρές είναι πλήρως συνειδητοποιημένες. Ο σχεδιασμός είναι άλλος και παραπέμπει σε πρακτικές Κόζα Νόστρα. «Πρόσεξε,αν θέλουμε, σε έχουμε κρατημένο. Είμαστε εξουσία, ελέγχουμε τους μηχανισμούς. Κάθισε στην γωνία να μας ξεχάσεις και να σε ξεχάσουμε.»

Οποιαδήποτε άλλη στρατηγική – δηλαδή παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο – έχει αποδειχθεί πως εκτός από αναποτελεσματική, ηρωοποιεί τον παραπεμπόμενο. Πολιτικά, δεν προσφέρει τίποτα στους σκευωρούς.

Η αποστολή προειδοποιητικών και απειλητικών μηνυμάτων είναι ίδιον των μαφιόζων. Αποτελεί παρακμή για την Δημοκρατία μας, εν ενεργεία υπουργός να λειτουργεί ως δικαστικός ρεπόρτερ « ψεκασμένης» εφημερίδας και να προαναγγέλλει διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του. Ο συγκεκριμένος υπουργός με την παρουσία του και μόνον, νοθεύει την διάκριση των εξουσιών. 

Νομίζω πως είναι γνωστό, ότι τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος τερμάτισαν το πάρτυ που γινόταν στον χώρο της υγείας. Έθιξαν συμφέροντα. Μείωσαν στο μισό τις δαπάνες που είχαν εκτιναχθεί στα ύψη επί υπουργίας Ν.Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλου. Και δεν είναι τυχαίο πως προηγουμένως έγινε απόπειρα να σπιλωθεί και η υπόληψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σαλμά, όταν αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο των Κουρουμπλή, Ξάνθου, Πολάκη, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων όλο το 2015. Ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο 145.000.000 ευρώ, περίπου.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αποτελούν, μαζί με τον Ε.Βενιζέλο, τους κατ΄εξοχήν πολέμιους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ασκούν την πιο σκληρή αντιπολίτευση. Συνεπώς, οι συκοφάντες πιστεύουν πως η σπίλωση της τιμής τους και οι απειλές διώξεων, θα αποδυναμώσουν τον αντιπολιτευτικό λόγο τους. Κυνικοί και αδίστακτοι, ευρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού και απόγνωσης, λόγω της κατάρρευσης τους, καταφεύγουν στο ύστατο όπλο που τους απομένει. Στην λάσπη. Συνεργοί τους τα γνωστά έντυπα που λαθροβιούν, μέσω της κρατικής διαφήμισης, για να επιτελούν αυτό ακριβώς το έργο.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η ρυπαρογραφία γίνεται μπούμεραγκ για τους λασπολόγους, καθώς φανερώνει την ένδεια πολιτικού λόγου και τους οδηγεί τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Επαγγελματίες συκοφάντες, έχουν πληρώσει εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ αποζημίωση στα θύματα τους. Έχει αποδειχθεί πως ο πρόσκαιρος εντυπωσιασμός ή ο απεγνωσμένος αντιπερισπασμός για τα θλιβερά πεπραγμένα μιας κυβέρνησης, ποτέ δεν ανέτρεψαν το πολιτικό κλίμα. Απλώς επιβεβαιώνουν την παρακμή της.

Πιθανόν οι σκευωροί, με επικεφαλής τον υπουργό-ρεπόρτερ, να μεθοδεύσουν και άλλες συκοφαντικές εκστρατείες. Θα είναι όμως τα τελευταία μουγκρητά του ζώου πριν ξεψυχήσει.

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του κόμματος έχουν εφορμήσει σαν τις ακρίδες στο δημόσιο χρήμα. Αντιλαμβάνονται πως το τέλος πλησιάζει και πλιατσικολογούν ξεδιάντροπα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 13/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα