Επενδύσεις αληθινές, το «λεφτόδεντρο» ΣΥΡΙΖΑ είναι ψέμα

Επενδύσεις αληθινές, το «λεφτόδεντρο» ΣΥΡΙΖΑ είναι ψέμα

Του Άδωνι Γεωργιάδη*

adonisgeorgiadesΕπενδύσεις, καινοτομία, ισχυρή ανάπτυξη και όχι παράλληλο τραπεζικό σύστημα, το οποίο εισηγείται δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και παραπέμπει στην εφιαλτική ιδέα του παράλληλου νομίσματος. Νομίζουν πως μπορούν να έχουν μια τράπεζα δική τους και να μοιράζουν λεφτά. Τέσσερα χρόνια τρέχουν στην Ευρώπη και δεν έχουν καταλάβει τίποτα από ευρωζώνη. Και σαν μην έφτανε αυτό, με θρασύτητα κλέβουν την ιδέα της Νέας Δημοκρατίας και εντάσσουν προεκλογικά και τις μικρές επιχειρήσεις στις 120 δόσεις.

Ανήμερα της επετείου των capital controls, που επιβεβαιώνουν ότι ήταν δική τους ιδέα, ο Δραγασάκης ανακοινώνει την τράπεζα των «λεφτόδεντρων»… Ε, δεν υπάρχει το «λεφτόδεντρο», είναι ένα ψέμα.

Είναι τόσο κωμικοτραγικό το βουλεβάρτο τους, που ο Σπίρτζης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, πετάει το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Τι κάνει δηλαδή; Αναστέλλει την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό έως ότου ολοκληρωθεί «κάτι», ένα ωραίο γραφειοκρατικό εύρημα. Δηλαδή, η αύξηση αναστέλλεται μέχρι να αναλάβει η καινούργια κυβέρνηση. Ωραίος τρόπος να ομολογείς την ήττα σου. Δεν υπάρχουν. Αυτό δεν είναι κανονικότητα. Αυτή δεν είναι μια κανονική χώρα. Και πρέπει, επιβάλλεται να ξαναγίνει, να αναγεννηθεί. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες.

Έλιωσαν στους φόρους τη μεσαία τάξη, τσάκισαν τα νοικοκυριά, θέλουν να τραβούν όλο και χαμηλότερα τους ανθρώπους ώστε να έχουν ανάγκη τα χρήματα που μοιράζουν. Οδηγούν συστηματικά τον ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση, ώστε να είναι πολύ πιο εύκολη η χειραγώγησή του και να αρκούνται οι άνθρωποι στο ελάχιστο, μιας και αυτό συμβαίνει όταν πέφτει το βιοτικό επίπεδο. Το κάτι παραπάνω, αυτονόητο για τις προηγμένες χώρες, θεωρείται πολυτέλεια. Αλλά οι πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας επιθυμούν διακαώς την απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης. Συζητάω με τον κόσμο όπου βρεθώ, τους ακούω. Κουράστηκαν, δεν είναι πια οργισμένοι. Είναι κουρασμένοι. Και αυτό που ζητούν είναι μια καλύτερη Ελλάδα. Οχι σε πολίτες μεμψίμοιρους και ταπεινωμένους.

Κανείς δεν θα κλαίει τη μοίρα του. Διότι αν δεν αδράξουμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα…». Κανένα θαύμα. Από τις 7 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία. Λέμε «όχι» στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και ξαναφτιάχνουμε την πατρίδα μας με αποφασιστικότητα και θάρρος.

* Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.

** Ταυτόχρονη δημοσίευση με τον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί σήμερα 28.6.2019.