Εκείνοι που βλαστημάνε

Έχετε καμιά αμφιβολία για το αόρατο ιερατείο που συνέταξε το περισπούδαστο κείμενο που εξηγεί ότι η Ελλάδα κατά τύχη δεν έγινε Ιταλία κατά την διάρκεια της πανδημίας; Ρίξτε μια ματιά σε κείνους που θεωρούν το διορθωμένο θέμα των vouchers σοβαρότερο από το συνολικό πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δείτε τους άλλους που την πέφτουν στον Τσιόδρα λέγοντας τον προπαγανδιστή του Μητσοτάκη και θα αναγνωρίσετε αμέσως αυτούς που κάθισαν νύχτα και συνέταξαν αυτή την δήθεν επιστημονική σαχλαμάρα.

Αναφέρομαι στο γνωστό κείμενο στο οποίο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα κάνει μετά μανίας like, με το οποίο η Ελλάδα δεν συγκρίνεται με την Ιταλία, την Ισπανία ή το Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά με την Αλβανία και την Λευκορωσία. Και βάζουν την Αθήνα με τα πέντε εκατομμύρια τουρίστες στην ίδια μοίρα με την Σόφια που έχει μόλις το 4% του αθηναϊκού τουρισμού ή συγκρίνουν το Ελ. Βενιζέλος με το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, στο οποίο τον μισό χρόνο δεν πατάει κανένας άλλος πέραν των ίδιων των Σέρβων.

Συγνώμη, έχει κανείς αμφιβολία ότι υπάρχει ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης που βλαστημάει την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση και το κράτος; Θαρρείτε πως δεν υπάρχουν τύποι που αντί για 136 νεκρούς θα ‘θελαν 1.360 ή 13.600; Έχετε την εντύπωση ότι όλοι όσοι έχασαν τον κρατικό λουφέ πέρυσι τον Ιούλιο, εμφορούνται από τα ευγενέστερα και αλτρουιστικότερα των συναισθημάτων;

Ή μήπως νομίζετε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που στεναχωριούνται όταν ακούνε για ύφεση 10% μέσα στο 2020, διότι αυτοί θα ήθελαν να δουν νούμερα της τάξης του 15% ή του 20%; Που όταν ακούνε τον συνομιλητή τους να κλαίει επειδή είναι κλειστό το μαγαζί του λόγω κορονοϊού, δεν χαμογελάνε από μέσα τους ελπίζοντας ότι αυτός θα γίνει ο αυριανός θυμωμένος ψηφοφόρος τους; Αν το νομίζετε αυτό, είστε μακριά νυχτωμένοι.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιοι κάθισαν κι έγραψαν αυτές τις ασυναρτησίες, δίνοντας τους έναν δήθεν επιστημονικό μανδύα. Είναι αυτοί που μόλις περάσει η φούρια του κορονοϊού και ξεχάσουμε τον φόβο, θα αρχίσουν να λένε εκείνα τα «έλα μωρέ, ένας μύθος ήταν κι αυτή η δήθεν επιτυχία, που την πέρασαν εντέχνως τα φιλικά προς τον Μητσοτάκη μέσα ενημέρωσης». Στρώνουν σιγά-σιγά από σήμερα το χαλί με ανώνυμα κείμενα και χολερικές αναρτήσεις δήθεν μεμονωμένων.

Αμ δεν είναι μεμονωμένοι. Σάρξ εκ της σαρκός τους είναι, που τώρα παριστάνουν ότι κινούνται στην εσωκομματική μειοψηφία αλλά ξέρουν πως σταθερά ξαναπαίρνουν το πάνω χέρι στον συλλογικό τους λόγο και στις επίσημες πράξεις τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αγαπητοί μας…