Απάντηση Λέανδρου Ρακιντζή και liberal.gr στην κα Αναστοπούλου

Απάντηση Λέανδρου Ρακιντζή και liberal.gr στην κα Αναστοπούλου

Λάβαμε από την κα Μαρία Αναστοπούλου την ακόλουθη εξώδικη δήλωση-πρόσκληση-διαμαρτυρία για άρθρο του κ. Λέανδρου Ρακιντζή με τίτλο «Πάλι εξέθεσαν την δικαιοσύνη...», το οποίο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα μας (www.liberal.gr) στις 6 Δεκεμβρίου 2018.

Παραθέτουμε την εξώδικη δήλωση.

Σε απάντηση της ανωτέρω εξωδίκου επιστολής επισημαίνουμε τα εξής:

Ο αρθρογράφος μας κ. Λέανδρος Ρακιντζής, στο επίμαχο δημοσίευμα, ασχολήθηκε με μια επίκαιρη τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού υπόθεση. Στο πλαίσιο του εν λόγω σχολιασμού ανέφερε το όνομα της κας Αναστοπούλου, ως επίκληση σε υπάρχουσα ελληνική νομολογία. Η επίκληση αυτή δεν εξυπηρετούσε κανέναν άλλο σκοπό. Σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε κρίση αναφορικά με ειδικότερα στοιχεία της υπόθεσής της, πόσο μάλλον δεν κάνει την παραμικρή κρίση σχετικά με την ενοχή ή αθωότητά της.

Ουδεμία πρόθεση είχε τόσο ο Λέανδρος Ρακιντζής, ως συντάκτης του δημοσιεύματος, όσο και το liberal.gr, να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη της κας Αναστοπούλου ή να αμαυρώσουμε τη δημόσια εικόνα της στα μάτια του αναγνωστικού μας κοινού. Η αναφορά στο όνομά της, αποκλειστικά ως επίκληση ενός νομολογιακού παραδείγματος, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Λέναδρο Ρακιντζή εντός των ορίων της δημοσιογραφικής πρακτικής κατά την οποία είθισται, σε παγκόσμια κλίμακα, η αναφορά σε νομολογιακά δεδομένα με το όνομα του διαδίκου της υπόθεσης και όχι με τον αριθμό αποφάσεων. Άλλωστε στο επίμαχο δημοσίευμα, δεν περιέχεται κανένα στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση της κας Αναστοπούλου.