Ανοιχτός πόλεμος με την τρομοκρατία

Ανοιχτός πόλεμος με την τρομοκρατία

Η σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη» δεν έκλεισε το κεφάλαιο τρομοκρατία. Αυτό το γνωρίζαμε, κύριε Πρόεδρε, από την πρώτη στιγμή, από τότε που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού. Το πρόβλημα είναι ότι η τρομοκρατία σήκωσε και πάλι κεφάλι τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την υπερβολική ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα προς φαινόμενα τύπου... «λαϊκών αγωνιστών». Απλώς να θυμίσουμε ότι μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Τσίπρα, όταν ανέλαβαν την εξουσία, ήταν να καταργήσουν την προοπτική των φυλακών υψίστης ασφαλείας και να στείλουν... αντιπροσωπεία να συζητήσει στη φυλακή με τους τρομοκράτες. Απίστευτα πράγματα...

Είναι γεγονός ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ καταλύθηκε η έννομος τάξη. Η αστυνομία δεν αντιμετώπισε δεκάδες καταλήψεις στην Αθήνα, ο «Ρουβίκωνας» θεωρήθηκε «πολιτιστικό σωματείο» και η κατοχή μολότοφ κάτι ανάλογο με την αγορά τσιγάρων από 17χρονο...

Όλοι θυμόμαστε ότι τους βρήκαν ακόμη και... ταξί για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους και να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω μετά την εισβολή τους στη Βουλή. Με την κυβέρνηση Τσίπρα ζήσαμε ιστορικές στιγμές.

Η οικογένειά σας, κύριε Πρόεδρε, έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Ξέρω όμως ότι δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που επιμένετε στην πάταξή της. Δεν μπορεί να μιλάμε για... νόμιμη βία της Ακρας Αριστεράς ή της Ακρας Δεξιάς σε μια δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία. Δεν είναι ανεκτά στον πολιτισμένο κόσμο τα φαινόμενα της εισβολής κουκουλοφόρων σε ξένες πρεσβείες, οι ξυλοδαρμοί καθηγητών στα πανεπιστήμια, το κάψιμο εφημερίδων. Αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα πρέπει να κλείσουμε το κεφάλαιο τρομοκρατία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας εξάρθρωσαν μια τρομοκρατική ομάδα. Την επόμενη ημέρα η αστυνομία εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ και βρήκε εκεί γιάφκες αναρχικών. Αυτά είναι σημάδια επαναδραστηριοποίησης του κράτους. Διότι δεν έχουν αλλάξει οι εργαζόμενοι στην αντιτρομοκρατική. Οι ίδιοι αξιωματικοί που υπήρχαν και επί ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και επί των ημερών σας. Η διαφορά είναι ότι η δική σας κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα, που βρισκόταν σε άλλη συχνότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή σας θα είναι αμείλικτη απέναντι στην τρομοκρατία. Θα προχωρήσετε σε αλλαγή των ποινών για σοβαρά αδικήματα, θα ανοίξετε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα παραδώσετε τα πανεπιστήμια στους καθηγητές και τους φοιτητές τους και θα «καθαρίσετε» όλες τις καταλήψεις.

Η αδιαπραγμάτευτη θέση της Πολιτείας αποκόπτει τις ομάδες αυτές από μαζικές παρεμβάσεις και κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη στρατολόγηση νέων μελών. Όταν οι νέοι των βορείων προαστίων συνειδητοποιήσουν ότι η «επανάσταση» μπορεί και να κοστίσει μερικά χρόνια στη φυλακή, τότε μπορεί και να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να βγουν από τα αδιέξοδα της εφηβείας τους.

Ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να διανυθεί. Εύκολα δημιουργείται η ζημιά, αλλά δύσκολα κλείνουν οι πληγές που έχουν ανοίξει. Ο πόλεμος στη Συρία επέτρεψε σε αρκετούς φιλόδοξους επαναστάτες να αποκτήσουν στρατιωτική εκπαίδευση και ενδεχομένως να συμμετάσχουν και σε μάχες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο κεφάλαιο σε αυτή την υπόθεση.

Στην πράξη μιλάμε για άλλου τύπου πρακτικές σε σχέση με εκείνες του παρελθόντος. Οι νέοι τρομοκράτες είναι πιο αδίστακτοι από τους παλαιότερους. Οι αρχές, λοιπόν, έχουν να αντιμετωπίσουν πιο δύσκολες καταστάσεις. Το παρήγορο είναι ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πλέον με βάση διεθνή στάνταρ. Δεν αναζητούν τους τρομοκράτες στο... φλιτζάνι του καφέ! Κι αυτό δεν είναι αστείο. Δυστυχώς. Εκείνο πάντως που έχει σημασία είναι να προστατευτούν από την Πολιτεία τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας. Να μην τους αφήσει μόνους, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η νίκη απέναντι στην τρομοκρατία είναι μία από τις μεγαλύτερες μάχες της κυβέρνησής σας. Αν η Ελλάδα θέλουμε να γίνει μια κανονική χώρα, θα πρέπει να επιμείνετε. Να μην υπολογίσετε τις αντιδράσεις της Αριστεράς και να φτάσετε το μαχαίρι στο κόκαλο. Θα πρέπει τα Εξάρχεια να αποδοθούν και πάλι στους κατοίκους τους, να σπάσουν τα γκέτο της ανομίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις που υπάρχουν και να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Η Πολιτεία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες και δεν έχει την παραμικρή ανοχή στη δράση τους.

Βρισκόμαστε σε ανοιχτό πόλεμο με την τρομοκρατία. Πολεμάμε τους μασκοφόρους, όπως ακριβώς και τους νεοναζί φονιάδες. Δεν θα μας πάρουν μαζί τους στο χάος.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.