To κορίτσι Γιαζίντι

Της Μαρίας Dawkinson

To κορίτσι με το ανέκφραστο, κατεστραμμένο βλέμμα και τα σφιχτά, αγκυλωμένα, χέρια ήρθε για να μιλήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με όσα πέρασε στα νύχια του νταές, επί ένα χρόνο.

Ειλικρινά, υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι το εικοσιενός ετών κοριτσάκι είχε σκοπό να επικοινωνήσει στον Προκόπη Παυλόπουλο τι πέρασε τον ένα χρόνο της φυλάκισής σου; Αστεία πράγματα.

Μιλάμε για ένα πλάσμα που εξ αιτίας των θρησκευτικών του πιστεύω κατέληξε επί ένα χρόνο να μπορεί σήμερα να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και δια της παρουσίας της να εκπροσωπήσει τι βασανιστήρια περνάνε χιλιάδες άλλα κοριτσάκια που δεν έχουν την ίδια τύχη να αποδράσουν.

Μιλάμε για ένα κοριτσάκι σαν τα δικά μας, που ζούσε στη Συρία του χθες και ανήκε στη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι, αρχαία φυλή που σχετίζεται εθνικά με τους Κούρδους (μιλάνε Κουρδικά κατά πλειοψηφία) και θρησκευτικά με τον Ζωροαστρισμό και τον Μίθρα. Ένα κοριτσάκι που κατά τα άλλα, είχε οικογένεια και φοιτητικά όνειρα σαν τα δικά μας κορίτσια, που σπούδαζε και ονειρευόταν σαν τα δικά μας παιδιά και ξαφνικά όλα έγιναν καπνός.

Η πόλη της κατελήφθη από άγριους, που σε μια μέρα σκότωσαν όλους τους δικούς της, την τσουβάλιασαν σα ζώο, επειδή ήταν γένους θηλυκού και νέα, και την μετέφεραν κάπου στο Ιράκ όπου την πούλησαν σε σκλαβοπάζαρο, σε πολεμιστές του νταές. Το κοριτσάκι βιάστηκε από τους πρώτους αγοραστές της και μετά μεταπωλήθηκε σε άλλους, δώδεκα στο νούμερο. Και βιάστηκε και ξαναβιάστηκε μέχρι που κάποια στιγμή είχε την τύχη και τη δύναμη να δραπετεύσει και να βρεθεί σε μέρος που ανέκτησε τη δυνατότητα να ξαναγίνει από εμπόρευμα, άνθρωπος. Τυχερό κοριτσάκι. Οι φίλες της θα παραμείνουν σκλάβες ή θα εκτελεστούν όταν επιτελέσουν τον σκοπό τους. Οι δε μανάδες τους βρήκαν το θάνατο ως μάγισσες και οπαδοί του Σατανά, λόγω θρησκευτικών αντιλήψεων.

Είναι ένα από τα χιλιάδες κοριτσάκια που δε θα έχουν την ευτυχή του κατάληξη.

Όποιος έτυχε να την δει στην τηλεόραση, θα καταλάβαινε αμέσως ότι πρόκειται για θύμα απίστευτης κακοποίησης που χρήζει εντατικής θεραπείας από εμάς τους πολιτισμένους. Αναρωτιέμαι αν θα την έχει και πώς θα επιβιώσει μετά από όσες κτηνωδίες πέρασε.

Ο Πρόεδρος πρέπει να έχει στο νου την ψυχική της υγεία, όχι την ωριαία προβολή του μαζί της. Αλήθεια, την παρέπεμψαν σε ψυχοθεραπευτή, μετά τη συνέντευξη; Υπάρχει συνέχεια για το θέμα των κοριτσιών αυτών και τι περνάνε από τα ανθρωπόμορφα τέρατα, μετά την επίσκεψη στο Προεδρικό; Κάνει κανείς από τους πολιτισμένους τίποτα ή τα αφήνουμε στη μοίρα τους;

Αυτό το κοριτσάκι είναι ένα από τα δικά μας. Αναρωτιέμαι αν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι του συνέβη και του τι συμβαίνει. Προστατεύουμε τα δικά μας κοριτσάκια, φροντίζουμε να είναι ασφαλή, τρέμουμε όταν βγαίνουν αργά το βράδυ και αναλογιζόμαστε τους σύγχρονους κινδύνους και πως θα γυρίσουν σπίτι ασφαλή, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι πάρα πολύ κοντά, άλλα κοριτσάκια βιώνουν μια πραγματική Κόλαση.