Δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών - Αλαζονεία και καθεστωτισμός

Δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών - Αλαζονεία και καθεστωτισμός

Του Κωστή Χατζηδάκη

Άρχισαν πάλι τα «συριζαίϊκα». Τα τρικ και τα επικοινωνιακά κόλπα.

Πρώτα έδωσαν παράταση στις εκλογές. Άλλαξαν γνώμη και οι εκλογές μετατέθηκαν από τις 30 Ιουνίου, στις 7 Ιουλίου, με πρόσχημα τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στη συνέχεια, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο για να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση αγνόησε, όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και σχεδόν όλους τους συνταγματολόγους που χαρακτήρισαν αντισυνταγματική την επιλογή αυτή, καθώς είχαν ουσιαστικά προκηρυχθεί εθνικές εκλογές!

Μετά, η κυβερνητική πλειοψηφία χρησιμοποίησε την ολοκλήρωση του νομοθετικού της έργου - πρωτοβουλίες όπως η σύμβαση με το Αζερμπαϊτζάν - ως πρόσχημα για να μείνει ανοιχτή η Βουλή και να περάσουν φωτογραφικές τροπολογίες για την ικανοποίηση συμφερόντων. Ενώ, παράλληλα, ακολούθησε ένα πάρτι από ρουσφετολογικές τοποθετήσεις για συγγενείς και φίλους που άφησε άναυδους ακόμα και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ξαναθυμήθηκε το αφορολόγητο. Όταν πριν ένα μήνα η Νέα Δημοκρατία έφερε τροπολογία που καταργούσε τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τσίπρας την απέρριψε. Και τώρα μας κουνά το δάχτυλο, ενώ στην πραγματικότητα υιοθετεί την δική μας πρόταση, με ένα μήνα καθυστέρηση!

Και, τελευταίο, το κερασάκι στην τούρτα. Για τον κ. Τσίπρα οι δηλώσεις των Ευρωπαίων μέχρι πρόσφατα ήταν το καμάρι του. Τώρα, όμως, που οι Βρυξέλλες χτύπησαν καμπανάκια, θυμήθηκε να φορέσει πάλι τη φουστανέλα του 2015. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Τι μας λένε όλα αυτά;

Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να εκφράσει το νέο, είναι το πιο παλιό από το παλιό.

Δεύτερον, δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών. Συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αλαζονεία, καθεστωτισμό και έναν απαράδεκτο ετσιθελισμό.

Τρίτον, βρίσκονται σε πολιτική αμηχανία και σύγχυση. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεμείνει από πολιτικό αφήγημα. Προσπαθούν, όπως και πριν τις ευρωεκλογές, να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως πολιτικό και κοινωνικό δράκο, που εάν έρθει στην εξουσία θα καταστρέψει τα πάντα. Βεβαίως, αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μόνο καλό μας κάνει. Διότι καταφεύγουν σε μια τακτική που ήδη κρίθηκε σε όλες τις κάλπες που στήθηκαν και καταδικάστηκε.

Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να χάσουμε εκλογές. Το ζήτημα είναι αν θα χάσεις αξιοπρεπώς ή αναξιοπρεπώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει επιλέξει να χάσει αναξιοπρεπώς. Αν δεν έκαναν τίποτα τις τελευταίες μέρες, η θέση τους θα ήταν καλύτερη. Δεν μπορούν, όμως, όπως φαίνεται να ελέγξουν τον κυνισμό και την αλαζονεία τους.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην επισημάνουμε όλα αυτά τα απίστευτα. Αλλά, δεν έχουμε και κανένα λόγο να τους ακολουθήσουμε στο σκηνικό της έντασης και πόλωσης που επιχειρούν να δημιουργήσουν, για να απευθυνθούν στους παλιούς τους ψηφοφόρους.

Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα το εκλογικό αποτέλεσμα και συναισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουμε. Γι' αυτό, από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι να μιλήσουμε στους Έλληνες πολίτες σεμνά, απλά και ενωτικά και να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας. Επιπλέον, θα προχωρήσουμε σε μια ανανέωση με ποιότητα στα ψηφοδέλτιά μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι πολίτες - όσοι μας ψήφισαν, αλλά και όσοι δεν μας ψήφισαν και ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν μικρά κόμματα – κοιτούν τώρα προς την πλευρά μας. Περιμένουν να τους μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας, για τις θέσεις μας και τις αρχές μας. Να τους μιλήσουμε για την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας και της διανομής της φτώχειας.

Στη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, προχωράμε κοιτάζοντας την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας να δημιουργήσουμε, όπως λέμε, την καινούρια φωτεινή Ελλάδα.