Συγκαλείται σήμερα στις 10:00, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των άτυπων συναντήσεων για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Σε συνέντευξη του ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε ότι είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή που υπάρχουν τόσες πολλές προκλήσεις, τόσες ένοπλες συρράξεις, τόσοι διχασμοί, η Κύπρος να παραμένει διχασμένη.
Και σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε έναν προγραμματισμό, ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα και ότι υπάρχει ένας κατάλογος από Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».