Φυσικά και η Τουρκία θα «εισβάλει» και θα χτυπήσει με Tayfun τα ελληνικά νησιά
Τούρκοι αναλυτές στα ΜΜΕ

Φυσικά και η Τουρκία θα «εισβάλει» και θα χτυπήσει με Tayfun τα ελληνικά νησιά

Στη γραμμή της προκλητικής ρητορικής του Ερντογάν κατά της Ελλάδας συντάσσονται αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ με το CNN Turk, να προβάλλει, μέσω αναλυτών, την αναγκαιότητα για «χτυπήματα με πυραύλους Tayfun κατά των ελληνικών νησιών» και για «εισβολή» επειδή βρίσκονται «κάτω από τη μύτη τους».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, έκανε λόγο για εισβολή» στα ελληνικά νησιά, επειδή -σύμφωνα με τον ίδιο- «ακούν στα τουρκικά παράλια τους … κόκορες από την Λέσβο, Σάμο, Χίο»...

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «Μα φυσικά θα εισβάλει. Φυσικά και θα εισβάλει. Μα γίνεται να υπάρχουν νησιά μπροστά στη μύτη μας; Μα είναι μπροστά στη μύτη μας. Ο κόκορας κακαρίζει εκεί και εμείς τον ακούμε».

 

Επίσης, σε εκπομπή του CNN Turk o δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ, υποστήριξε πως τα 561 χλμ εμβέλειας του πυραύλου Tyfun έχε τρομοκρατήσει την Ελλάδα η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- ψάχνει «αντίδοτο» μέσω Ισραήλ.

«Από τότε που ο πύραυλος Tayfun έκανε την δοκιμή με την εμβέλεια των 561 χιλιομέτρων, κατέστη βασικό θέμα στην ατζέντα της Ελλάδας Φυσικά εμείς το θυμόμαστε τον Ταϊφούν επειδή το δήλωσε ο κ.Πρόεδρος Δημοκρατίας. Εκείνο όμως το βεληνεκές των 561 χιλιομέτρων είναι άκρως πολύτιμο. Διότι όπως κραυγάζουν και όλοι οι ειδικοί ασφαλείας της Ελλάδας, εξαφανίζει όλο το στρατηγικό αμυντικό βάθος της Ελλάδας . Φυσικά η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά χτύπησε την πόρτα του Ισραήλ και προσπαθεί να αγοράσει το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Spike» είπε.

 

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αλή Ποϊράζ Γκιουρσόν, μιλώντας στο δίκτυο Haber Global  χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν «κοτόπουλο χωρίς κεφάλι» λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει με τις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σαν κοτόπουλο με κομμένο κεφάλι, με την εξωτερική της πολιτική υπό την κατοχή των ΗΠΑ» υποστήριξε.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Τουρκία λάβει τα αμερικανικά F-16 αρθεί η «ανισορροπία» με την χώρα μας, επισήμανε πως δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Καταρχάς σχετικά με την κοινή γνώμη, πρέπει να εκλείψουν οι ειδήσεις περί αεροπορικής ανωτερότητας της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το «Κόκκινο Μήλο» στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν διαθέτει αεροπορική ανωτερότητα» σχολίασε.

 

Ο αναλυτής της φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Safak Χασάν Οζτούρκ μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, και μπροστά σε έναν χάρτη με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, κατηγόρησε την Ελλάδα πως: «κάνει κάτι που δεν έχει κάνει από την ίδρυση της», δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες που η Τουρκία έχει προβλήματα υπογράφοντας μαζί τους συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας.

«Ένας Τούρκος πολίτης που κάθεται στην Άσσο και βλέπει την Λέσβο, αναστενάζει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες. Ένας Σμυρνιός που βλέπει την Χίο από τον Τσεσμέ, αναστενάζει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Έλληνες» δήλωσε ο Οζτούρκ και συμπλήρωσε:

«Η Αμερική και η Γαλλία με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, έμμεσα λόγω των κρίσεων που βιώνουμε με την Ελλάδα, έχουν πάρει θέση εναντίον μας. Τώρα εξοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου και εμείς βάσει των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λοζάνης και των Παρισίων, δηλώνουμε πως ανοίγουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αποτελεί ουσιαστικά κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον. «Η Ουκρανία πολεμάει με τη Ρωσία ; Όχι. Η Αμερική η Αγγλία και η Δύση πολεμάνε με τη Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και στην Τουρκία. Αυτό όλοι το ξέρουν» κατέληξε.