field_kentriki_fotografia
Τα δώρα της Άνοιξης φέρνει το «The Art Dose»

Μια φωτεινή καρδιά πλημμυρισμένη από χρώμα, φέρει στο κέντρο της γραμμένο το «I love you!».

Το πιο «επαναστατικό», άμεσο και πανανθρώπινο σύνθημα κυριαρχεί στο Florida Mall της Γλυφάδας, εκεί που χτυπά η καρδιά του «The Art Dose». Η Νίκη Καποπούλου επιχειρεί να δώσει ξανά παλμό στον αγαπημένο προορισμό των νοτίων προαστίων, μέσα από μία έκθεση καταξιωμένων καλλιτεχνών όπου πρωταγωνιστεί το χρώμα.

Στο γκρίζο μιας εποχής που εγκυμονεί την πολυπόθητη «Ανάσταση», ο εικαστικός χώρος υποδέχεται την άνοιξη με αυτό που την χαρακτηρίζει. «Splash of Color» τιτλοφορείται το γεγονός, που σημαίνει έκρηξη χρώματος, μια ζωγραφική πανσπερμία που απηχεί την αισιοδοξία, τη χαρά της ζωής. «Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση, αφιερωμένη στην αναγέννηση του χρόνου» λένε οι υπεύθυνοι του χώρου, θυμίζοντάς μας την ευεργετική, αν όχι ιαματική επίδραση της τέχνης, καθώς «είναι αδύνατον να φανταστούμε και πολύ περισσότερο να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς χρώματα».

Η Νίκη Καποπούλου έχει συγκεντρώσει τεχνίτες κολορίστες που το πρώτο στοιχείο το οποίο κυριαρχεί στο έργο τους, είναι το χρώμα. Η τέχνη τους, είτε από πρόθεση αφηγηματική, είτε ενστικτώδης, διεκδικεί την ελευθερία του ποιητικού λόγου.

Ορμώμενοι, κυρίως, από την pop art, την ψηφιακή τέχνη και τον χώρο του graffiti, ευρωπαίοι καλλιτέχνες με διεθνή απήχηση, συστήνονται στο ελληνικό κοινό μέσα από έργα αντιπροσωπευτικά που προσφέρονται σε ένα εύρος τιμών. Η δουλειά τους, αν δεν εντάσσεται στο χιουμοριστικό κλίμα, αποπνέει πηγαία χαρά με άνετη ζωγραφική αίσθηση, με μια ευκολία στη διάταξη των μορφών τους.

Το κοινό θα βρει δυναμικούς κολορίστες σε μια έντονη διάθεση σύγκρουσης σχημάτων, άλλοτε με πλακάτα χρώματα, άλλοτε με μία χυμώδη, μπρούτα ζωγραφική. Θα βρει ακόμη ευφάνταστα αντικείμενα που, πέρα από τη διακοσμητική διάθεση, βρίσκουν τη θέση τους στο χώρο ως μορφικά παιχνίδια. Πρόκειται για συνθέσεις ευχάριστες, που δεν στερούνται την οξύτητα κοινωνικού σχολιασμού με σαρκαστικό χαρακτήρα.

Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει το έργο του Παύλου που πάλλεται με τον κραδασμό των χρωματικών τόνων του, χαρακτηρίζεται από την ευρηματική χρήση των καθημερινών αντικειμένων, τα οποία με δεξιοτεχνία και φαντασία, ανάγει σε μοναδικά έργα τέχνης.

Είναι από τα λιγοστά, «διεθνή» ονόματα της εγχώριας τέχνης, του οποίου η υπογραφή βαραίνει και με αξία επένδυσης. Στους «δικούς» μας εντάσσεται κι ο Benoit Paré, που τα τελευταία χρόνια βρίσκει τη θέση του με αξιώσεις στην ελληνική αγορά, ενώ από τις νεότερες συμμετοχές συναντούμε τον Δημήτρη Δάλλα.

Συμμετέχουν, όμως, και γνωστοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Τα έργα τους δεν είναι μόνο «εισιτήριο για ένα πολύχρωμο ταξίδι μέσα από την τέχνη», αλλά θα συμπληρώναμε πως είναι και γνωριμία με τη ζώσα καλλιτεχνική σκηνή της εποχής.

Συγκεκριμένα, η έκθεση περιλαμβάνει δώρα τέχνης των: 2Fast, Aiiroh, Alain Mimouni, Benoit Paré, Caroline de Souza, Cédric Bouteiller, David Gerstein, Δημήτρη Δάλλα, Ghost Art, Hawini, Laurence Jenkell, Marco Grassi, Mr. Brainwash, Pasqua Phillipe, Pavlos (Διονυσόπουλος), Philarthrop, Popaz, Punk Me Tender, Rice, Richard Orlinski, Sonke.

Υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στο χώρο με την επιμελήτρια Νίκη Καποπούλου, σύμφωνα με τους απαραίτητους όρους υγειονομικής προστασίας. Το γεγονός διαρκεί ως το τέλος Μαΐου. Για επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης μπορείτε να καλέσετε στο 2109680505 ή να γράψετε στο [email protected]

Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης εδώ www.theartdose.com

The Art Dose: Α. Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall (ισόγειο). Ώρες καταστήματος: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.30-15.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.30-20.00.