«Στο κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

«Στο κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο τηςΒΒ έντασηςΒΒ στηΒΒ ΜέσηΒΒ Ανατολή, μετά τον θάνατο του ΙρανούΒΒ  στρατηγoύ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακου, το κοινοβούλιο του Ιράκ προχώρησε σε ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να απελάσει ξένα στρατεύματα από τη χώρα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε απειλώντας ότι θα επιβάλει κυρώσεις στη Βαγδάτη.ΒΒ Παράλληλα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρήσει πλέον τους περιορισμούς εμπλουτισμού ουρανίου που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας πυρηνικής ενέργειας του 2015.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κηδεία τουΒΒ Σουλεϊμανί όπου συγκεντρώθηκε χιλιάδες κόσμος, ενώ η Τεχεράνη απειλεί με σκληρή εκδίκηση «τη σωστή στιγμή» τις ΗΠΑ.ΒΒ 

Σε αυτό το κλίμα,ΒΒ οΒΒ Eurostoxx 600ΒΒ χάνει 0,74% στις 415 μονάδες.ΒΒ Η αυτοκινητοβιομηχανίαΒΒ σημειώνει απώλειες 1,2%, ενώ όλοι οι κλάδοι καταγράφουν πτώση εκτόςΒΒ από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι οποίοι ενισχύονται.ΒΒ 

Στα επιμέρους ταμπλόΒΒ ο βρετανικός FTSE 100ΒΒ σημειώνει απώλειες 0,85% στις 7.592ΒΒ μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτηςΒΒ CAC 40ΒΒ χάνε 1,25%%, στις 6.002ΒΒ μονάδες, και ο γερμανικός DAX 1,75% στις 13.074ΒΒ μονάδες.

Ο ισπανικός δείκτηςΒΒ IBEX 35ΒΒ κινείται πτωτικά κατά 1,27%, στις 9.574ΒΒ μονάδες, ενώ ο ιταλικόςΒΒ FTSE MIBΒΒ σημειώνει πτώση 1,40% στις 23.508ΒΒ μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην Ισπανία, ο σοσιαλιστής ηγέτης Πέδρο ΣάντσεθΒΒ απέτυχε να εξασφαλίσει την Κυριακή τη στήριξη του Κοινοβουλίου για να σχηματίσει κυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία, όμως θα έχει άλλη μια ευκαιρία την Τρίτη, όταν θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία στην οποία χρειάζεται απλώς την πλειοψηφία.

ΒΒ 

ΒΒ 

ΒΒ 

ΒΒ 

ΒΒ 

ΒΒ