Στα υψηλά του 2018 το γερμανικό 10ετές με το βλέμμα στην Ουκρανία
Ομόλογα Ευρωζώνης

Στα υψηλά του 2018 το γερμανικό 10ετές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις αναφορές για πιθανή χαλάρωση των εντάσεων στην Ουκρανία.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας αυξήθηκε έως και 4 μονάδες βάσης στο 0,311%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.

Οι αποδόσεις του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκαν στο 2% για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020 ενώ και το γαλλικό 10ετές ομόλογο ενισχύεται στο 0,77%.

Στο 2,6% κινείται και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου καταγράφοντας άνοδο άνω του 2%.

Για την πλήρη αποτίμηση των κινδύνων γύρω από πιθανή σύγκρουση, «η αγορά πρέπει να δει ένα πιο σφαιρικό σύνολο πληροφοριών που να δείχνουν ότι έχουμε περάσει από την κλιμάκωση στην αποκλιμάκωση», σχολιάζουν αναλυτές.

Η ρωσική πλευρά δήλωσε νωρίτερα ότι ορισμένες από τις στρατιωτικές της μονάδες επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά από ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία.

Οι ανησυχίες για την Ουκρανία είναι απίθανο να διακόψουν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων φέτος, με την προσφορά σε σχέση με την ζήτηση να παραμένει στο επίκεντρο. 

Το Βέλγιο έλαβε προσφορές ύψους 36 δισ. για την έκδοση 30ετούς ομολόγου με στόχο την συγκέντρωση 5 δισ. ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Ισπανία την περασμένη εβδομάδα.