Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους  τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το μουδιασμένο άνοιγμα με τις διακυμάνσεις των δεικτών να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή και με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος. 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600  κατέγραψε άνοδο 0,84%, στις 460, 01 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κέρδισε 1,47%, στις 14.362 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινήθηκε ανοδικά 0,37%  στις 7.629 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC σημείωσε κέρδη 1,38% στις 6.624 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των αγορών και στη σημερινή συνεδρίαση ήταν στραμμένο στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς το ΔΝΤ στα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία που ανακοίνωσε χθες, ανέφερε ότι οι οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής θα επεκταθούν πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης και θα πλήξουν και άλλες σημαντικές οικονομίες, παγκοσμίως. 

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα σε εκτιμήσεις που έκανε την Μ. Δευτέρα για την πορεία της Παγκόσμιας Οικονομίας αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή της για το 2022 κατεβάζοντας την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη σε 3,2% έναντι 4,1% της αρχικής εκτίμησης.