Πτωτικό γύρισμα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και εταιρικά αποτελέσματα

Πτωτικό γύρισμα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και εταιρικά αποτελέσματα

Απώλειες καταγράφουν πλέον οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. 

Την ίδια ώρα, στα ραντάρ τους βρίσκονται και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου που, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είναι ικανά να αλλάξουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,14% ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,28% στις 15.369 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC40 - παρά την άνοδο που σημείωνε νωρίτερα- πλέον υποχωρεί 0,41% κινούμενος στις 6.951 μονάδες.

Στη Βρετανία ο FTSE υποχωρεί κατά 0,44% στις 7.575 μονάδες και στην Ιταλία ο MIB υποχωρεί κατά 0,51%.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία αναζωπύρωσαν τη συζήτηση για σημαντικές αυξήσεις των κεντρικών επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 5,5% τον Ιανουάριο, παραμένοντας σε υψηλό 30 ετών.

Στα εταιρικά νέα Heineken, Ahold Delhaize, Air Liquide, MTU Aero Engines και Alcon μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Βουτιά για την τιμή της μετοχής της Ericsson που υποχώρησε σχεδόν κατά 13% αφού ο σουηδικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι μια εσωτερική έρευνα εντόπισε σοβαρές παραβιάσεις συμμόρφωσης στις δραστηριότητές του στο Ιράκ.