Περιορίζει τα κέρδη η Wall

Περιορίζει τα κέρδη η Wall

Με κέρδη συνεχίζεται η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας των Χριστουγέννων με τους επενδυτές να έχουν πλέον “εξοικειωθεί” με τη συνεχή πτώση των τιμών του πετρελαίου και να προετοιμάζονται για τις προσφορές σε καταναλωτικά προϊόντα που συνοδεύουν συνήθως αυτές τις ημέρες του χρόνου. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η συνεδρίαση της Wall Street θα ολοκληρωθεί νωρίτερα. Ωστόσο, τα κέρδη πλέον είναι οριακά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 14 μονάδες (0,08% ) και κινείται στους 17.145 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 12 μονάδων ( 0,24%) στις 4.935 μονάδες. Ο S&P κερδίζει επίσης 2 μονάδες και βρίσκεται στις 2.008 μονάδες.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλά 11ετίας υποχωρεί το πετρέλαιο τύπου brent, καθώς οι ανησυχίες για το παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου όχι μόνο διατηρούνται αλλά και ενισχύονται εν μέσω της διαμάχης των παραγωγών για το μερίδιο αγοράς.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικάνικη οικονομία, σήμερα η Fed του Chicago ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας για την περιοχή παρουσίασε πτώση στο -0.30 για το Νοέμβριο σε σύγκριση με το 0,17 του προηγούμενου μήνα. Στην υπολειπόμενη εβδομάδα αναμένονται στοιχεία για τα προϊόντα μακράς διάρκειας και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ericsson κάνει άλμα 5,59%, καθώς ανακοίνωσε τη διευθέτηση μιας δικαστικής διαμάχης με την Apple για τη χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Την ίδια ώρα η μετοχή της Apple κερδίζει 0,80%.

Η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe and Jack κερδίζει 6% μετά την ανακοίνωση πως δέχτηκε μεγαλύτερη προσφορά εξαγοράς από την Icahn Enterprises.

Παράλληλα, η μετοχή της Fitbit Inc. κερδίζει 2,30% μετά από μια αύξηση που σημείωσε στις πωλήσεις της.