Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τις ανησυχίες να επανέρχονται στις τάξεις των επενδυτών ως προς τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την είδηση πως η διοίκηση Τραμπ σκοπεύει να επιβάλει νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν την ανακοίνωση της Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που ενδέχεται να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της ως προς την αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2018.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 13,43 μονάδες ή 0,04% και κινείται στις 25.425 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 33,74 μονάδες ή 0,44% και βρίσκεται στις 7.705 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,44 μονάδες ή 0,43% και κινείται στις 2.819 μονάδες.

Επιπρόσθετους δασμούς ύψους 25% σκοπεύει να προτείνει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων που παράγονται στην Κίνα, ενώ μια ανακοίνωση επ'' αυτού αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας, δήλωσε πηγή ενήμερη για τα σχέδιά της την Τρίτη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κάνει άλμα 4,41% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως σημείωσε ιστορικό υψηλό στα έσοδά της για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Τα αποτελέσματα αυτά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τον Tim Cook να αναβαθμίζει το outlook της εταιρείας για το επόμενο τρίμηνο.

Στο μεταξύ η μετοχή της Tesla χάνει 1,19% με την εταιρεία να αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον κινεζικό Shanghai να χάνει 1,80% υπό τη σκιά ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.