Οριακές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της απόφασης της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της απόφασης της Fed

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά φέτος και να διατηρήσει το «πλάνο» των τριών αυξήσεων για το 2017.

Παράλληλα, η υποχώρηση του δολαρίου συνεχίζεται από χτες καθώς όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές οι επενδυτές ανέμεναν διαφοροποίηση στον αριθμό των αυξήσεων των επιτοκίων για φέτος από τη Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 24,95 μονάδες ή 0,12% και κινείται στις 20.924 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 3,10 μονάδων ή 0,05% βρίσκεται στις 5.896 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 4,10 μονάδες ή 0,21% και κινείται στις 2.380 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μειωμένος κατά 2.000 ήταν ο αριθμός των αμερικανών που αιτήθηκαν για επιδόματα ανεργίας στα μέσα Μαρτίου, ωστόσο οι απολύσεις παρέμειναν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν στις 241.000 για την εβδομάδα από τις 5 Μαρτίου έως τις 11 Μαρτίου, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει εκτιμήσεις για 240.000 αιτήσεις.

Στο μεταξύ, υξήθηκαν κατά 3% οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, σημάδι ότι αυξάνεται η ζήτηση σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών σημείωσαν άνοδο στα 1,29 εκατ. τον περασμένο μήνα, ενώ η κατασκευή των κατοικιών μονογονεϊκών οικογενειών άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση.
Παράλληλα, στις 32,8 μονάδες σημείωσε πτώση τον Μάρτιο ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed, από τις 43,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, οπότε και κατέγραψε υψηλό 33 ετών. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση τοποθετώντας τον δείκτη στις 30 μονάδες την εξεταζόμενη περίοδο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Oracle Corp κάνει άλμα 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, κλίμα ευφορίας επικράτησε σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τη χθεσινή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, με τον δείκτη MSCI All Countries Asia (εκτός Ιαπωνίας) να διαπραγματεύεται σε υψηλό είκοσι μηνών.