Οριακές διακυμάνσεις στη Wall ενόψει Fed

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall ενόψει Fed

Oριακές διακυμάνσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street για αυτή  την εβδομάδα. Οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για την «κρίσιμη» συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη και ενδεχομένως να καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια. Με το αργό να συνεχίζει τη βουτιά του και να χάνει ακόμη και τα 35 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2009, το ενδιαφέρον των επενδυτών περιστρέφεται γύρω από εταιρικά νέα που αφορούν συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 37 μονάδες ( 0,24%) και βρίσκεται στις 17.303, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 4 μονάδων (0,07%) και βρίσκεται στις 4.937 μονάδες. Ο  S&P 500 κινείται 3 μονάδες υψηλότερα (0.08%) στις 2014 μονάδες.

Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν η DuPont ( 3,23%), η Apple (2,19 %) και η Boeing ( 2,66% ) ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η Walt Disney Co με ποσοτό 0,79%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Jarden Corp. Κερδίζει 3,89% μετά την ανακοίνωση της Newell Rubbermaid Inc. ότι στα σχέδιά της είναι η εξαγορά της. Η μετοχή της Newell Rubbermaid Inc. χάνει 6,23%

Η μετοχή της AstraZeneca PLC κερδίζει 0,12% καθώς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις συνεργασίας με την Acerta Pharma BV.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της VeriFone Systems Inc χάνει 0,83% εν αναμονή της δημοσίευσή των μετά τη λήξη της συνεδρίασης.