Νέα υποχώρηση στις ευρωαγορές, παρά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ

Νέα υποχώρηση στις ευρωαγορές, παρά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ

Με απώλειες ολοκλήρωσαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το θετικό επενδυτικό κλίμα που έφερε η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δείχνει να χάνει τη δυναμική του.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,68% στις 388,37 μονάδες και τους περισσότερους κλάδους του σε αρνητικό έδαφος, ενώ οι τομείς των χημικών, της τεχνολογίας και των οικιακών ειδών παρουσίασαν απώλειες άνω του 1%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,11% στις 13.215 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έπεσε 0,56% στις 5.352 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κατά 0,25% στις 7.544 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε επίσης με απώλειες, της τάξεως του 0,74% στις 22.109 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που υποχώρησε κατά 0,26% στις 10.207 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Steinhoff συνέχισε το sell-off μετά το σκάνδαλο με τα λογιστικά στοιχεία της, με νέα βουτιά σχεδόν 35%.

Στην απέναντι πλευρά των ταμπλό, η φαρμακευτική Stada Arzneimittel πραγματοποίησε άλμα άνω του 8%, μετά την ανακοίνωση ότι υπέγραψε συμφωνία με την Nidda Healthcare.

Η Dufry βρέθηκε επίσης στις κορυφαίες θέσεις του Stoxx 600, κλείνοντας με άνοδο 2,5%, αφότου έγινε γνωστό ότι ο διαχειριστής hedge fund και επενδυτής Paul Singer απέκτησε μερίδιο 5,57% στη γερμανική αλυσίδα καταστημάτων duty free.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, σε μια εξέλιξη που φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για μια μείζονα πολιτική νίκη του ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump.