Μπερδεμένη η Ευρώπη με τα εταιρικά αποτελέσματα

Μπερδεμένη η Ευρώπη με τα εταιρικά αποτελέσματα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών και παράλληλα παρακολουθούν το ράλι του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οριακά με κέρδη 0,09%, με τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλαεπιχειρηματικούς τομείς να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,19% ή 23 μονάδες στις 12.567 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε 0,18% στις 7.330 μονάδες. Αντίστοιχα ο γαλλικός CAC κέρδισε 0,21% στις 5.391 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,14% στις 23.792 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,11% στις 9.868 μονάδες.

Η Unilever σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις του κλάδου, αφού ο γίγαντας των καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε στοιχεία για τις πωλήσεις του α'' τριμήνου που ευθυγραμμίζονταν σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι μετοχές της Unilever έκλεισαν με απώλειες 2,2%.