Μικρές μεταβολές σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα

Μικρές μεταβολές σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με ήπιες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τα αρνητικά πρόσημα να παραμένουν για την πλειοψηφία των κρατικών τίτλων της ευρωζώνης. Το θρίλερ σχετικά με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης καλά κρατεί, καθώς άπραγοι επέστρεψαν ο υπουργός οικονομίας και η υπουργός εργασίας από τις Βρυξέλλες, όπου δεν υπήρξε τελικά σύγκλιση απόψεων στο θέμα των εργασιακών και της ενέργειας.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτές της διετίας και δεκαετίας να παραμένουν για ακόμη μία εβδομάδα πάνω από το 8% και 7% αντίστοιχα.

Πηγή:Investing.com

Κοντά στα υψηλά ημέρας, στο 8,477%, παρέμεινε η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία πραγματοποίησε στην έναρξη της συνεδρίασης χαμηλό στο 8,171%, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω γράφημα.

Πηγή γραφήματος:Investing.com

Με μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύτηκε και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου καταγράφοντας υψηλό στο 7,478% και χαμηλό στο 7,376%, όπως διακρίνουμε στο παρακάτω γράφημα.

Πηγή γραφήματος:Investing.com