Μετοχές που επιμένουν ανοδικά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Μετοχές που επιμένουν ανοδικά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Το επίπεδο των 903-905 μονάδων του Γενικού Δείκτη, στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στο ξεκίνημα της εβδομάδας, που άνοιξε στα υψηλά ημέρας και έκλεισε μια ανάσα από τα χαμηλά ημέρας. Την κίνηση προκάλεσαν  συντονισμένες πωλήσεις  σε δεικτοβαρείς μετοχές με τον τζίρο πάντως να παραμένει χαμηλός χωρίς να αλλάζει η συνολική εικόνα του τελευταίου εννεαμήνου που θέλει τη συσσώρευση μακράς διαρκείας  να συνεχίζεται.

Η εβδομάδα σηματοδοτείται από τις  συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών που αποφασίζουν την νομισματική τους πολιτική, με την Ελλάδα να επιθυμεί τη συνέχιση της επιλεξιμότητας για αγορές από την ΕΚΤ και πέραν του Μαρτίου που ολοκληρώνεται το μεγάλο «πανδημικό» πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα.

Τα συνήθη προβλήματα και επενδυτικές απορίες παραμένουν καθώς ο πληθωρισμός έχει τον πρώτο λόγο, με την εφοδιαστική αλυσίδα να μην έχει βρει ακόμα την ισορροπία της και τη τιμή του Ολλανδικού συμβολαίου όσον αφορά την Ευρώπη να διακρίνεται από μεταβλητότητα, ανάλογα με τις «ειδήσεις» που προκύπτουν σχετικά με την έγκριση χρήσης του αγωγού Νοrd Stream 2.

Στην Ελληνική αγορά πάντως παρά την …αδιαφορία για μαζικές τοποθετήσεις που θα συνεχισθεί ενδεχομένως μέχρι το τέλος της χρονιάς,  υπάρχουν και κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές που επιμένουν ανοδικά, χωρίς να παραγνωρίζουμε τον κλάδο «νικητή» του 2021 που ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής. 

ΟΤΕ 

Αυξημένα έσοδα στο εννεάμηνο είχε ο Όμιλος, με 113 εκατ. ευρώ, έκτακτο μέρισμα λόγω της πώλησης της σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και με 61 εκατ. ευρώ πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών. Επιπροσθέτως ο  προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν 763,9 εκατ. ευρώ  μειωμένος κατά 26% σε σχέση με τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Το επενδυτικό του πρόγραμμα συνεχίζει να είναι ηγήτορας των επενδύσεων καθώς  το 5G έχει ήδη ξεπεράσει το 50% της  πληθυσμιακής κάλυψης, όπως επίσης το Fiber to the Home έχει ήδη φέρει σε 540 χιλ συνδρομητές την πρόσβαση σε  FTTH.  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης ο ΟΤΕ θα σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο EBITDA στην Ευρώπη, σε σχέση με τους άλλους  τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

ΟΤΕ   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Από τα χαμηλά του Μαρτίου το 2020, ο τίτλος κινήθηκε ανοδικά με την γραμμή τάσης R10 να ορίζει την κίνηση και με την οποία ακολουθεί ταυτόσημη πορεία ο απλός κινητός μέσος όρος των 50 εβδομάδων. Στην τελευταία διόρθωση η μετοχή αρνήθηκε να προσεγγίσει την γραμμή τάσης  και διέφυγε ανοδικά του καναλιού διόρθωσης με στόχο τα υψηλά του Αυγούστου στα 16,84 ευρώ. Ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής Rsi  14 στις 61 μονάδες δίνει περιθώρια για συνέχιση της κίνησης, με τα 15,55 ευρώ να παρέχουν σημαντική στήριξη στο ενδεχόμενο διόρθωσης.

CENERGY HOLDINGS 

Εξέπληξαν οι επιδόσεις του Ομίλου στο εννεάμηνο με τη λειτουργική κερδοφορία να παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις  με  πολύ καλή πορεία και στον τομέα των σωλήνων αλλά και σε αυτόν των καλωδίων. Το ανεκτέλεστο των συμβάσεων του Ομίλου έχει ανέλθει στα 800 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε εξασφαλισμένες εργασίες μέχρι το 2023 στον τομέα των καλωδιακών έργων. Οι συζητήσεις με το δανέζικο κολοσσό Orsted για τη σύσταση μονάδας υποβρύχιων καλωδίων στις ΗΠΑ, συνεχίζονται εντείνοντας τις προσδοκίες για  ευτυχή κατάληξη το επόμενο διάστημα.

CENER  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Η συσσώρευση Ιουνίου- Οκτωβρίου  λύθηκε ανοδικά και με την υπέρβαση των 2,75 ευρώ επιταχύνθηκε η κίνηση προς νέα ιστορικά υψηλά ( χθες 3,08 ευρώ). Τα 2,91 ευρώ αποτελούν την πρώτη στήριξη σε ενδεχόμενο διόρθωσης, με τα 2,75 ευρώ ακόμα ισχυρότερη.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 

Σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας,  για την έγκριση της διανομής κερδών και προαιρετικών αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων περίπου 20 εκατ. ευρώ, ( 0,17 ευρώ ανά μετοχή). Ο Όμιλος διαθέτει ήδη 1300 ΜW σε λειτουργία, ενώ βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης νέα αιολικά έργα συνολικής ισχύος περίπου 2.200 MW. Ταυτόχρονα  αναπτύσσονται και σχεδιάζονται φωτοβολταϊκά πάρκα (χερσαία και πλωτά) συνολικής ισχύος 1.700 MW. Σύμφωνα με την Axia Venture και δεδομένων των πρόσφατων εξαγορών σε Ιταλία και Ισπανία ( Falck και Eolia) η τιμή της μετοχής μπορεί να φτάσει τα 23,5 ευρώ. Σύμφωνα με τον οίκο, αναμένεται  αύξηση των ebitda από 148 εκατ. ευρώ το 2021, σε 260,7 εκατ. το 2023 και 400 εκατ. ευρώ, το 2026.

ΤΕΝΕΡΓ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Η γραμμή τάσης Κ10  ορίζει τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση της μετοχής από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020. Η υπέρβαση των 12,40 ευρώ, σημείο από το οποίο διέρχεται και ο απλός κινητός μέσος των 50 εβδομάδων , προσέδωσε νέα δυναμική στον τίτλο που με την διάσπαση και των 13,40 ευρώ, κινείται προς τα υψηλά έτους στα 14,80 ευρώ, που είναι και ιστορικά υψηλά. Η γραμμή τάσης Κ10 παρέχει ισχυρότατη στήριξη στη μετοχή, με τα 12,40 να αποτελούν επίσης σημαντική στήριξη.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες