Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό με τις παγκόσμιες αγορές να δέχονται πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ανοδικά κατά 0,59% στις 516,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημείωσε  άνοδο 0,55% στις 7.978,51 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB 0,87% στις 34.447,57 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX έκλεισε ανοδικά κατά 0,13%  στις 18.496,79 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με κέρδη 0,59% στις 8.231,05 μονάδες.

Οι μετοχές της βρετανικής Auto Trader σημείωσαν άλμα 15% αφού η διαδικτυακή αγορά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στα αποτελέσματα του έτους, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών να κερδίζουν 0,6%.

Η πτωτική πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς μετοχών αυτή την εβδομάδα αντικατοπτρίστηκε παγκοσμίως, καθώς οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οδήγησαν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων - γενικά μια επιβλαβής κίνηση για τις μετοχές.

Οι επενδυτές αναμένουν δύο εκτυπώσεις πληθωρισμού την Παρασκευή.

Πρώτα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ευρωζώνης, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσες φορές θα μειώσει τα επιτόκια φέτος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πέραν της αναμενόμενης πρώτης μείωσης στη συνεδρίαση του Ιουνίου την επόμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει η έκθεση για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.