Κέρδη στα πολύτιμα μέταλλα - Ράλι για το παλλάδιο
Εμπορεύματα

Κέρδη στα πολύτιμα μέταλλα - Ράλι για το παλλάδιο

Ανοδικά κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς για τον COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός κινείται ανοδικά 0,96% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.821,4 δολάρια ανά ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι κερδίζει 1,42% και ο χαλκός 1%, ενώ η πλατίνα καταγράφει απώλειες 0,04%.

Την ίδια στιγμή το παλλάδιο κάνει ράλι 5,43% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.826 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,3% έναντι των αντιπάλων του, καθώς το κλίμα κινδύνου βελτιώθηκε μετά την είδηση ​​ότι η Κίνα χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας.

Ο κορυφαίος καταναλωτής χρυσού, η Κίνα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες δεν θα πρέπει πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα από τις 8 Ιανουαρίου, σε ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορά της, τα οποία έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό από το 2020.

Το δολάριο και ο χρυσός ανταγωνίζονται ως ανταγωνιστικά ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά επίσης το χρυσό σε δολάρια λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Ο χρυσός κέρδισε σχεδόν 200 δολάρια αφού έπεσε σε χαμηλό άνω των δύο ετών στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς οι προσδοκίες για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσαν τη γοητεία του δολαρίου.