Κέρδη μετά από τέσσερις ημέρες για τη Wall

Κέρδη μετά από τέσσερις ημέρες για τη Wall

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν και λαμβάνοντας τη σκυτάλη κερδών από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα οποία μετριάστηκαν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών με αυτά της Home Depot να ξεχωρίζουν καθώς ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 112,22 μονάδες ή 0,45% και έκλεισε στις 25.299 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 51,19 μονάδες ή 0,65% και βρίσκεται στις 7.870 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 18,03 μονάδες ή 0,64% και κινείται στις 2.839 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές έχουν επικεντρωθεί στην οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, με το εγχώριο νόμιμα, την τουρκική λίρα, να έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της μόνο τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Κεντρική Τράπεζα δεσμεύτηκες πως θα παράσχει όση ρευστότητα χρειαστεί στις τράπεζες, χωρίς να είναι όμως αυτό σαφές αν αρκεί για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος. Την ίδια ώρα, δοκιμάζονται οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ με την πρώτη να συνεχίζει να έχει υπό περιορισμό τον αμερικάνο πάστορα Μπράνσον.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,7 μονάδες στις 107.9 τον Ιούλιο που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla έχασε 2,46% μετά από το χθεσινοβραδινό tweet του CEO της εταιρείας Ελον Μασκ πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Goldman Sachs και άλλους οικονομικούς συμβούλους ώστε να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει με σημαντικά κέρδη 2,28%.