Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς δέχτηκαν ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας και της αμυντικής βιομηχανίας.
Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της άμυνας, είναι λιγότερο ευαίσθητες στις οικονομικές εξελίξεις.
Ωστόσο ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε υποτονικός εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών σχετικά με την πολιτική αβεβαιότητα γύρω από τη διοίκηση του προέδρου Donald Trump.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 89,99 μονάδες ή 0,43% ολοκληρώνοντας στις 20.895 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 49,92 μονάδες ή 0,82% στις 6.134 μονάδες. O S&P 500 κέρδισε 12,29 μονάδες ή 0,52% και έκλεισε στις 2.394 μονάδες.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η Wall σημείωσε απώλειες μετά την οσμή σκανδάλου που ήθελε τον Donald Trump να δίνει διαταγή στο FBI να σταματήσει την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές.
Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, μένει να διαπιστωθεί εάν το selloff ήταν απλά ένα προσωρινό ξέσπασμα ή ένα «μήνυμα πιο οργισμένο» προς τη νέα διοίκηση Trump.
Στα εταιρικά νέα. η μετοχή της Huntsman Corp έχασε 2,10% μετά την είδηση συγχώνευσης με την ελβετική εταιρεία Clariant προκειμένου να δημιουργηθεί μια εταιρεία-γίγας στον κλάδο της χημείας συνολικής αξίας 14 δισ. δολαρίων.
Στο μεταξύ, η μετοχή της Ford Motor Co κέρδισε 2,12% μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να σκοπεύει να αντικαταστήσει τον υπεύθυνο της διεύθυνσης των αυτόνομων τροχοφόρων που παράγει η εταιρεία.
Νωρίτερα, με μικρές μεταβολές και συνεχείς μεταβολές προσήμου ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές με το ράλι που πραγματοποίησε το ευρώ να βρίσκεται στο επίκεντρο.