Κέρδη για τη Wall με ώθηση από την ενέργεια

Κέρδη για τη Wall με ώθηση από την ενέργεια

Με κέρδη συνεχίζεται η συνεδρίαση της Wall Street καθώς το ράλι των τιμών του πετρελαίου βοήθησαν τους τρεις βασικούς δείκτες να κινηθούν υψηλότερα. Ο κλάδος της ενέργειας στον S&P σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που συνεδριάζει η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που ενδεχομένως να καταλήξει με την απόφαση αύξησης των επιτοκίων, για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και έδειξαν πως ο πληθωρισμός, πλέον δεν κινείται πτωτικά. Συγκριτικά με πέρυσι έχει αυξηθεί κατά 0,5%. Παρόλο που αυτή η μεταβολή είναι μικρή, είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το Δεκέμβριο του 2014. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να κρατήσει τη Fed στο «δρόμο προς την αύξηση των επιτοκίων». Υπενθυμίζεται πως ο στόχος που έχει θέσει η Fed για να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων είναι 2%.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 206 μονάδες ( 1,18%) και βρίσκεται στις 17.573 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 61 μονάδες ( 1,23%) βρισκόμενος στις 5.013. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 26 μονάδων ( 1,29%) και βρίσκεται στις 2.048 μονάδες.

Σε άλλα μάκρο, η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου και των τροφίμων κράτησαν τις τιμές καταναλωτή αμετάβλητες στις ΗΠΑ για το Νοέμβριο. Οι τιμές των προϊόντων ενέργειας  έχασε 1,3%, καθώς η τιμή της βενζίνης υποχώρησε πάλι και οι τιμές των τροφίμων έχασαν 0,1%  καταγράφοντας την πρώτη απώλεια από το Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης βιομηχανίας Empire για το Δεκέμβριο έδειξε επίπεδο -4,6 σε σύγκριση με το -10,7 του Νοεμβρίου, γεγονός που δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της 3M χάνει 4,52%  καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη το 20015. Ωστόσο για το 2016 η 3Μ εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 12%.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Qualcomm Inc κερδίζει 2,49% μετά τη διάψευση της εταιρείας ότι οδεύει προς διάσπαση των δραστηριοτήτων της.

Η μετοχή της Lumber Liquidators Holdings Inc. κάνει άλμα 20,13% καθώς ένας short-seller έκλεισε τη θέση που είχε ανοίξει.

Παράλληλα, η μετοχή της F5 Networks Inc. κερδίζει 2,96% μετά τη χθεσινή παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της λόγω «ζητημάτων προσωπικής συμπεριφοράς».