Η Wall «υποδέχεται» με κέρδη τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών τους διαφορών καθώς έγινε γνωστό ότι επήλθε μια καταρχάς συμφωνία με τις λεπτομέρειες ωστόσο να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Πρόκειται για μια «μίνι συμφωνία», η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μία προσωρινή και αναστρέψιμη ανακωχή» ήταν το σχετικό σχόλιο του Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου της γερμανικής ασφαλιστικής Allianz, το οποίο αποτυπώνει συνοπτικά και εύστοχα το περιεχόμενο της «πρώτης φάσης» στην εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια εξέλιξη η οποία είχε προαναγγελθεί από την Πέμπτη και επιβεβαιώθηκε το Σάββατο και από τις δύο πλευρές – με πανηγυρικούς τόνους από τον Ντόναλντ Τραμπ και σαφώς πιο συγκρατημένα από το Πεκίνο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 190 μονάδες ή 0,68% στις 28.326 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 86,89 μονάδες ή 0,78% και κινείται στις 8.820 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 24,90 μονάδες ή 0,79% στις 3.193 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Boeing Co χάνει 1,95% μετά από το δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει την αναστολή ή τη διακοπή της παραγωγής των αεροσκαφών τύπου 737 max.

Στο μεταξύ η μετοχή της PG&E Corp κάνει βουτιά 13,26% μετά από την απαίτηση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιουσομ να προβεί η εταιρεία σε αλλαγές στο καταστατικό της.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να κερδίζει 0,56%.