Η ανάκαμψη του αργού έδωσε ώθηση στη Wall

Η ανάκαμψη του αργού έδωσε ώθηση στη Wall

Μικρά κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες επεφύλαξε τελικά η πρώτη μέρα της εβδομάδας, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από αρκετές διακυμάνσεις ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό έδαφος. Τα κέρδη αυτά κάλυψαν ένα μικρό μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που προήλθαν από τις μεγάλες ρευστοποιήσεις πυροδότησε η μεγάλη βουτιά του πετρελαίου. Σήμερα, το πετρέλαιο αν και έχασε παροδικά τα 35 δολάρια ανά βαρέλι, τελικά έκλεισε με κέρδη, γεγονός που έδωσε μια στήριξη τους δείκτες.

Υπενθυμίζεται πως αύριο είναι η πρώτη μέρα της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed που ενδεχομένως να καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 104 μονάδες ( 0,60%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.369 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 19  μονάδων (0,38%) κλείνοντας στις  4.952 μονάδες. Ο  S&P 500 κέρδισε 10 μονάδες  (0.48%) και έκλεισε στις 2.022 μονάδες.

Εννέα από τους δέκα κλάδους που δραστηριοποιούνται στον S&P 500 σημείωσαν κέρδη με τον τομέα των υλικών να είναι αυτός που υστέρησε. Σημειώνεται πως σήμερα ο S&P 500 στη διάρκεια της συνεδρίασης έπεσε κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 2000 μονάδων . Για τον Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Chevron (2,89%), η Exxon Mobil Corp (2,27%) και η Boeing ( 2,66% ) ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η Walt Disney Co με ποσοτό 0,79%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Jarden Corp. κέρδισε 2,68% μετά την ανακοίνωση της Newell Rubbermaid Inc. ότι στα σχέδιά της είναι η εξαγορά της. Η μετοχή της Newell Rubbermaid Inc. έχασε 6,91%.

Η μετοχή της AstraZeneca PLC κέρδισε 2,68% καθώς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις συνεργασίας με την Acerta Pharma BV.

H μετοχή της GoPro Inc έκανε βουτιά 16% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από τη Citibank από status buy σε neutral.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της VeriFone Systems Inc έχασε 0,83% εν αναμονή της δημοσίευσή των μετά τη λήξη της συνεδρίασης.